Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RK METKOVIĆ MEHANIKA

Trener Filip Romić i predsjednik Nikola Veraja prokomentirali sezonu za pamćenje

Objavljeno prije

Povodom završetka sezone u klubu smo obavili razgovore sa predsjednikom Nikolom Verajom i trenerom Filipom Romićem. Što su rekli i kako su prokomentirali vrijeme iza nas možete vidjeti u nastavku.

Nakon trinaest godina Premijer HRL opet je u Metkoviću. Evo predsjedniče za početak malo analize cijele sezone Metković-Mehanike?

“Definitivno, ovo je najbolja sezona Metković – Mehanike  u posljednjih 13 godina. Prije 22 mjeseca kada je sadašnji Upravni odbor preuzeo klub imali smo zacrtani cilj i alate, ali postići da to funkcionira na terenu nije lako. Dva puta smo mijenjali trenera i na početku sezone doveli 16 novih igrača. Trener Čagalj fizički je savršeno pripremio momčad, no na parketu je zapinjalo…prvi put u Dugom ratu, pa u Buzetu, pa u Rovinju. Morali smo hitno nešto poduzeti, jer smo poimence imali predobru ekipu za ovaj rang natjecanja, fizički spremnu u klubu čija Uprava radi vrhunski posao. Nismo mogli promijeniti igrače, pa smo sporazumno raskinuli Ugovor s trenerom Čagljem i imenovali trenera Romića novim/starim kormilarom rukometnog broda s Neretve. I pogodili.

Ugodno iznenadili sve kritičare,  izborili kvalifikacije i pred punom dvoranom, u predivnoj atmosferi koju samo Grad rukometa napraviti može došli do cilja. Rukomet se vratio kući i sljedeće sezone na Neretvi se igra Premijer liga.

Ponovno je Metković pokazao svoj karakter. Svi godinama govore o svjetski poznatoj rukometnoj školi, ali klubskog rezultata nije bilo. Koja je zapravo tajna Metkovića kad je rukometnu pitanju?

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

“Rukometni DNK,  spartanski rad i publika koja vam jasno kaže na tribinama il ulici, idete li dobrim smjerom ili ne. Imali smo podršku tihe većine, cijelo vrijeme. Javno su to pokazali onda kad je bilo najpotrebnije. Spektaklom u drugoj kvalifikacijskoj utakmici.”

Svi se pitaju kako će momčad izgledati sljedeće sezone. Hoće li izboriti opstanak? Kakva pojačanja uprava sprema za nadolazeću sezonu?

“Imat ćemo ekipu sastavljenu od igrača iz neretvanskog bazena. Neke od igrača imali ste prilike već upoznati npr, Raguža, Bezera, Čuturu, Kozinu, Vitića….a neke ćete vidjeti u crveno-bijelom dresu prvi put; Rodina i  Tomića. To su kapitalci koji će rukomet u Metkoviću dignuti na jedan viši nivo i učiniti igru bržom i atraktivnijom. Lista pojačanja tu nije zaključena. Osobno bi volio vidjeti još jednog obrambenog specijalca ranga prije navedene dvojice, te jednog od juniorskih reprezentativaca RH,  razvojnog igrača koji bi završnu rukometnu glazuru dobio u Metkoviću. Neće bit takav prvi, sjetimo se Balića, Metličića, Kopljara….

Doći će i do promjene na trenerskoj klupi. Trofejni Metkovac. Ime mu znam, ali Vam to ne mogu reći. Prvo mora potvrditi Upravni odbor kluba. Takva su pravila. “

Znači li to da trener Filip Romić odlazi?

“Ne. Filip Romić je kao čovjek i trener, klupski general te ponos i simbol ovog kluba, a ja mu kao predsjednik u svoje osobno ime i ime Upravnog odbora zahvaljujem na onom što je za klub učinio u protekloj te u svim sezonama od kad obavlja trenersku dužnost. On je taj posao radio najbolje što je znao i u datim okolnostima mogao, a glavni pokretač mu je bila ljubav prema klubu i rukometu. Hvala mu što je i prepoznao trenutak u kojem se treba povući, sam predložio rješenja i pomogao  započeti posao predati u ruke profesionalcu. Veliki borac. Kapa do poda Filipe.

On će preuzeti kadetski pogon od kojih ove sezone očekujemo iskorak.”

Bilo je i kritika tijekom sezone, a najglasnije su one o nerazjašnjenim okolnostima vezanim uz odlazak igrača Marića?

“Teško mi je govoriti o tome da li se griješilo, i ako je, gdje. Također ne želim se skrivati iza postignutog rezultata. Iskustvo mi govori da je u svakom slučaju bilo odluka koje nisu bile dovoljno dobre…..do kraja lipnja napraviti ću sa suradnicama internu analizu, izvući zaključke i posložiti stvar u interesu rukometa.

Bilo je igrača koji su na polusezoni napustili klub i prešli u druge rukometne sredine. I ja sam nekad bio igrač i nikad u Metkoviću nisam dobio priliku…kao igrač. Ljutio se jesam, ali sam 20 godina nakon tog shvatio da mi klub nikad nije zatvorio vrata i da bi igrao za isti, da je to tada bilo u klupskom interesu.

Igrač Marić? Na polusezoni zatražio ispisnicu i prešao u redove tada Premijer ligaša Spačve. Prema igraču obveze ispunjenje, razlog prelaska „osobni“….bilo bi lakše da je bio s nama u kvalifikacijama. Volim ga ko sina rođenog, ali neke stvari treba pitat i svlačionicu. A ona je okrenula palac dolje. Volio bi vidjeti tog predsjednika koji bi donio odluku kontra mišljenja svih igrača, koji su prije dva tjedna uveli klub u Premijer ligu.”

Kako bi razbili monotoniju za kraj. Tko je zapravo Nikola Veraja i kako je počela njegova rukometna priča?

“Moja rukometna priča je započela na starom Mehanikinom, kada me trener Vlaho Lovrić s onih tribina, iz uloge gledatelja ubacio na teren u ulogu igrača. Valjda da odmorim nekog…ni sam više ne znam. U tom trenutku rukomet je postao dio mog života i tu priču živim i danas.

Naravno, kao i onaj dan na starom Mehanikinom s istim suigračima; Jolom Nigerom, Bedijem, Golubom Rajičem, Vinkom, M.Š.- om, Stripijem.”

Uslijed polusezone za pamćenje trener Filip Romić dao je svoj osvrt na obavljeni posao, ispunjene ciljeve i buduće planove.

“Ponovnim dolaskom na čelo stručnog stožera pred utakmicu u Crikvenici bilo je potrebno izazvati pozitivni šok u momčadi. Ekipa na gostovanjima nije funkcionirala dobro, nedostajala joj je sigurnost u sebe. Reakcija igrača je bila izvanredna, u Crikvenici smo odradili savršen posao. Dvanaest golova razlike odvelo nas je na miran odmor. Vrijeme je pokazalo da smo zimske pripreme izvanredno odradili, dodatno smo podignuli fizičku spremu, taktički odradili odličan posao što smo mogli vidjeti i u pripremnim utakmicama sa kvalitetnim protivnicima (MRK Trogir, RK Ribola Kaštela, RK Izviđač, RK Leotar i RK Lovćen).

Prve dvije prvenstvene gostujuće utakmice (RK Gospić i RK Kozala) dodatno su nam dale sigurnost u sebe i sve do utakmice u Kaštelima bili smo neprikosnoveni na terenu. Utakmica s Ribolom bila nam je pravi test za nadolazeće kvalifikacijske utakmice.

Nakon sto smo doznali kako kvalifikacije igramo sa RK Karlovac svi u klubu su se dodatno mobilizirali. Odlaskom u karantenu dva dana prije utakmice u Karlovcu dodatno smo podignuli homogenost ekipe i to se pokazalo kao pravi potez. Ekipa je bila maksimalno fokusirana i spremna odoljeti na sve izazove. Napadački smo odradili savršenu utakmicu te sa dva pogotka prednosti dobili veliki vjetar u leđa i vjeru u pozitivan ishod. Nagrada za napornu i na koncu uspješnu sezonu došla je u subotnjoj utakmici u prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani. Odlična obrana koja nam je bila forte u cijeloj polusezoni dovela nas je do neriješenog  ishoda dovoljnog za iskorak koji smo čekali punih 13 godina. Bila je to kruna za moju šestu sezonu na kormilu prve ekipe. Ovim putem još jednom se želim zahvaliti svim svojim igračima, svom stručnom stožeru Nikoli Džoni, Jošku Jukiću, Zvonimiru Iliću i Mariju Majiću koji su mi pomogli da budem još uspješniji trener. Također se želim zahvaliti i klubskom vodstvu koje je imalo povjerenja u mene da ću ekipu dovesti do zadanog cilja. Zbog osobnih razloga svoj trenerski put nastavit ću u omladinskoj školi našeg kluba.”

Početkom idućeg tjedna očekuje se sjednica Upravnog odbora gdje će se potvrditi novi trener i stručni stožer prve momčadi kao i omladinske škole. O čemu ćemo pravodobno upoznati javnost.

Glasnogovornica kluba,
Marija Bošnjak

SEZONA 2021/2022.

Karate klub ‘Knez Domagoj’ uspješno završio još jednu natjecateljsku sezonu

Objavljeno prije

Nakon dvije godine neizvjesnosti  i zabrane natjecanja i treniranja zbog pandemije COVID 19, napokon smo dočekali jednu sezonu u kojoj su se organizirala natejecanja. Naš klub je sezonu odradio veoma uspješno. Odradili smo 10-tak natjecanja. U klubu smo veoma zadovoljni ovosezonskim rezultatima, posebno zbog okolnosti u kojima smo djelovali posljednje dvije godine, ističe Mijo Volarević te dodaje:

U ovoj sezoni imamo 80-tak osvojenih medalja, i zlatnih i srebrenih i brončanih..

Treba istaknuti da smo bili uspješni i na Državnom prvenstvu za ml. uzraste gdje je naš natjecatelj Matej Kljusurić osvojio 3 mjesto i brončanu medalju. Medalja je za poen izmakla Deanu Knežiću, Za medalju na državnom imale su meč i Erika Vasilj, Lucija Plećaš i Jelena Lazarević.

Naš natjecatelj Matej Kljusurić je svojom medaljom s Državnog prvenstva zaradio  priznanje Športske zajednice grada Metkovića za sebe i za klub.

Moram istaknuti da je ovu sezonu na svojim leđima najviše iznio trener Mladen Kolovrat. Tek u drugom dijelu sezone priskočio mu je trener Ante Bebić, a na samom kraju i trener Mijo Volarević.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Čestitamo svim natjecateljima i trenerima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije