Ostanimo u kontaktu

1. HNL ZA ŽENE

Neretva izgubila od boljeg Dinama

Objavljeno prije

U utakmici sedmog kola prvenstva ženskih prvoligaških sastava, Neretva iz Metkovića na svom terenu nije uspjela osvojiti niti bod u susretu s znatno boljom ekipom Dinama iz Zagreba.

Na inače teškom terenu igračice Dinama bolje su se snašle, a uz to prikazale su kvalitetniju i bolju igru u većem dijelu utakmice.

Gošće su pogodile za 0:1 u 14. minuti zahvaljujući preciznom udarcu Petre Benković i s tim se rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku je Dinamo ponovno bio agresivniji, gostujući napadi bili su opasniji i učestaliji pa je u 51. minuti Nika Petrić postigla drugi gol za 0:2.Ona je s desne strane polulobom iznenadila vrataricu Neretve Jelenu Kešina, a možda i samu sebe jer se radilo u obacivanju pred vrata.

Od tada pa u sljedećih 15 minuta istakla se na vratima Neretve Jelena Kešina koja je u 54,56, i 67. minuti bravurozno zaustavljala udarce napadačica Dinama koje nismo mogli razaznati zbog blatnjave odore. Jelena je i u nastavku intervenirala i to nekoliko puta , ali dvaput nije uspjela. Treći zgoditak za uspješnije gošće polučila je u 75. minuti Ivana Stanić, preciznim i jakim udarcem a za konačan zaokruženi rezultat pobrinula se Marija Žagar u 89. minuti kada je iz blizine postigla četvrti Dinamov gol.

Ni izmjene koje je trener Neretve Ante Markota napravio u nastavku nisu pomogle u nastojanjima za promjenom rezultata.

Zagrepčanke su bile, ponovimo to, određenije i bolje, jednako dobro funkcionirala je i obrana i napad pa u takvoj igri Neretva nije imala previše izgleda.

Ipak, Metkovke su i dalje na četvrtom mjestu na ljestvici, a u sljedeće dvije utakmice igraju na domaćem terenu.

Sudio je Mišo Krešić iz Metkovića.

ONK METKOVIĆ

Predstavljen novi dres povodom 50. obljetnice Župe sv. Nikole i 45. rođendana kluba

Objavljeno prije

Simbolično, danas na blagdan nebeskog zaštitnika desne strane grada Metkovića, ONK Metković je predstavio novi dres popularno nazvan europski dres (s obzirom na glavni klupski cilj svake sezone preko Kupa u Europu).

Povodom 50. obljetnice osnivanja Župe svetog Nikole biskupa i 45. rođendana ONK Metković, kako kažu iz kluba: dvije institucije desne strane grada smo objedinili u jedno.

Prema dizajnu jedne od ONK ŽENA, Marele Talajić (Taca) u suradnji s tehničkim sponzorom Alpas Hrvatska pod pokroviteljstvom Germania Sport Kladionice (čiji će se logo također naći na dresu), predstavljaju novi dres, prvi put u povijesti kluba posebno dizajniran, u kojem će Onkovci ući u 2020. godinu.

Na prednjoj strani dresa nalazi se crkva sv. Nikole i klupske prostorije, dok rukave krase natpisi #ONK te poznati slogan ONK Metković ‘ekipa, a ne klub’.

Na stražnjoj strani dresa, uz broj i natpis ‘ONK METKOVIĆ’ nalazi se hrvatska zastava te stih Ovisan sam o tebi Metkoviću moj lipi iz pjesme legendarnog profesora Tomislava Zupčića Zupe.

Za sve ljubitelje ONK-a koji ovaj unikatni dres žele imati u svojoj kolekciji, narudžbu mogu obaviti putem stranice kluba ili na klupski mail metkovic.onk@gmail.com.

Izvor / Foto: Facebook – ONK Metković

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije