Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

KUP SV. LIBERANA

Kominskim Gusarima uvjerljiva pobjeda

Objavljeno prije

Bogati program u Peračkom Blatu započeo je vrlo rano igrama za djecu u organizaciji AMK Racing teama, dok su odmah nakon toga svoj angažman upotpunili amaterski glumci bivšeg pločanskog kazališta “Mariani”. Oni su: Jasna Krilić, Toni Krilić i Duška Mušić. Dali su tako kulturni izričaj ovogodišnjem projektu Grada Ploča, Turističke zajednice Grada Ploča, AMK Racing Teama Ploče i udruge “Priroda i zajednica”. Navedeni organizatori projekt su nazvali, “Bajkoviti svijet Baćinskih jezera”.

Osim toga na rasporedu je bila likovna radionica voditeljice Ive Krilić, studentice Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

U nastavku posjetitelji su uživali u sportskom nadmetanju na ovogodišnjem Kupu svetog Liberana. Utrka koja se tradicionalno vozi na rutama Baćinskih jezera. Ove godine utrka je pred sami Maraton lađa na Neretvi okupila 10 lađarskih ekipa, koje ćemo također vidjeti na startu ispod Lučkog mosta u Metkoviću za tjedan dana.

Nastupe su zabilježile ekipe: Stablina, Gusari Komin, Gusari Komin 2, Sveti Ilija Metković, HRM, Gospa Karmelska Krvavac, Škrapa Momići, IV. gardijska brigada, Rogotin i Baćina.

U zanimljivoj utrci koju ste mogli u live prijenosu pratili na facebook stranici portala Rogotin, Stablina i Gusari Komin kao jedni od favorita za pobjedu na ovogodišnjem Maratonu lađa vrlo brzo su se izdvojili te su vodili svoju borbu za prvo mjesto, koja je ipak u konačnici uvjerljivo otišla na stranu kominskih Gusara.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Konačni poredak:

  1. Gusari Komin
  2. Stablina
  3. Gusari Komin 2
  4. HRM
  5. Sveti Ilija Metković
  6. Gospa Karmelska Krvavac
  7. Škrapa Momići
  8. IV. gardijska brigada
  9. Rogotin
  10. Baćina

Nakon dodjele nagrada najboljim ekipama, program se nastavlja koncertom grupe Obala 5.

Izvor i fotografije: rogotin.hr

PRVA, MOŽDA I PRESUDNA UTAKMICA

U nedjelju nogometaše Metkovića čeka novi izazov na putu prema 3.HNL

Objavljeno prije

Autor

Tko može zaboraviti slavlje nakon osvajanja naslova prvaka u Prvoj županijskoj ligi, tko može zaboraviti slavlje igrača ONK Metković prošle srijede nakon eliminacije Omladinca iz Vranjica u kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u 3.HNL jug?

Nitko, naravno, to ne može zaboraviti, kao ni „milijun problema“ u očekivanju početka kvalifikacija.

Srijeda je bila sretan dan za Metkovce, igrače, članove uprave, navijače i prijatelje nogometa u Metkoviću. Omladinac je pao u drugom dijelu utakmice, postigli su Ereš i Šutalo ukupno dva pogotka za poravnanje rezultata iz Vranjica (2:0), a onda su uslijedili udarci sa 11 metara i dvije čudesne obrane Bože Medića nakon kojih je nastao urnebes.

No, kako slavlje ne traje vječno, tako ni igrači Metkovića nisu došli u priliku za opuštanje. U nedjelju na svom terenu u prvoj utakmici finalnog okršaja s momčadi GOŠK-a iz Kaštela pokušat će svojim navijačima prirediti dobru igru, pobjedu i slavlje, uoči uzvrata u srijedu u Kaštelima.

Prema nekim mišljenjima Kaštelani bi mogli biti ozbiljni favoriti u srazu s Metkovcima. U njihovim redovima igraju nekadašnji igrači Hajduka Jozinović i Bušić, lani su (kao i Metković) igrali kvalifikacije ali je Zadar koji je eliminirao Metkovce, u konačnici bio bolji. O materijalnom statusu da se i ne govori.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ipak, igrači i stručno vodstvo Metkovića se neće unaprijed predati.

O svemu nešto više rekao nam je trener Tomislav Plećaš:

– Prvo, izražavam zadovoljstvo zbog naše pobjede u susretu s Omladincem i zahvaljujem se svim našim igračima i našim brojnim navijačima. Od njihova broja i podrške uvelike ovisi i konačan ishod utakmice s GOŠK-om iz Kaštela u nedjelju. Opet nećemo imati kompletnu momčad, ali ne ističemo „bijelu zastavu“. U redovima gostiju previše je igrača koji su igrali u prvoj ili drugoj HNL, iskusna su i snažna momčad i već godinama rastu. Međutim, i mi smo dvaput županijski prvaci te ćemo se truditi da unatoč svim već naglašenim problemima, dođemo do pobjede.-

Neumorni predsjednik kluba Ivica Kaleb dometnuo je:

– Nadam se da ćemo u nedjelju odigrati dosta bolje nego u prvom dijelu utakmice u srijedu. Ne bojimo se ničega, igramo doma, ali znamo da su gosti blagi favoriti. Na našem terenu dvije godine ne znamo za poraz pa ne znam zašto bi ga doživjeli u nedjelju. Nitko nam ne može zabraniti da se nadamo, imamo srce, znanje i energiju i sinergiju, o karakteru da ne govorim. Zahvalan sam našim prijateljima na potpori u srijedu i pozivam ih da u još većem broju dođu na naše igralište. Uvijek su bili naš 12-ti igrač pa će tako biti i u nedjelju. Ovaj finalni okršaj je tek sada pošteni sportski događaj, jer se natječu dva prvaka u županijskim ligama, ide prvak na prvaka…

Znamo se od prošlogodišnjih kvalifikacija, cijenimo naše goste, ali sportski motivi i znanje u našim redovima mogli bi nam donijeti još jedno veliko slavlje, – rekao je Kaleb.

I da, još je zahvalio (i pohvalio) RK Metković Mehanici, novom članu Premijer lige za podršku prije i tijekom utakmice s Omladincem. Predstavnici novog premijer ligaša spojili su prije početka utakmice znakovlje rukometnog kluba i ONK Metković, a na transparentima u blizini pisalo je :“Desna strana mi smo s vama, dva smo lista ista grana .“

Bravo za jedne i druge, bravo za sportsku podršku i suradnju dva sportska kluba iz našega grada.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije