Ostanimo u kontaktu

KARATE

KK Metković u Čitluku osvojio 11 medalja

Objavljeno prije

KK Metkovic DBG open

U subotu, 16. rujna, u Čitluku je, u organizaciji tri karate kluba i Karate saveza BiH, održano međunarodno klupsko karate natjecanje na kojem je nastupilo 55 klubova iz 6 zemalja sa 593 natjecatelja. Za Karate klub Metković nastupilo je 19 natjecatelja u borbama koji su osvojili 11 medalja, od čega 2 zlata, 4 srebra i 5 bronca.

Zlatne medalje osvojili su Laura Ćulum u kategoriji djevojčice 11 godina -44 kg i Ante Leontić u kategoriji dječaci 10 godina -45 kg.

Srebra su osvojili Laura Bebić u kategoriji djevojčice 10 godina -30 kg, Nera Grljušić u kategoriji djevojčice 10 godina -37 kg, Katja Jerković u kategoriji djevojčice 10 godina -34 kg i Duje Mihaljević dječaci 10 godina -40 kg.

Brončane medalje osvojili su Lucija Utovac u kategoriji djevojčice 12 godina -50 kg, Klara Volarević u kategoriji djevojčice 10 godina -37kg, Anja Pokrajac u kategoriji djevojčice 10 godina – 30 kg, Karla Pezić u kategoriji djevojčice 11 godina-36 kg i Ema Vidović u kategoriji kadetkinje +54 kg.

U repasažnim borbama za treće mjesto nastupili su Ivan Batinović, junior, Ante Juračić kadet, Ante Krstičević, kadet ali bez uspjeha i plasirali se na peta mjesta. Za karate klub Metković nastupili su još Iva Vučić, Nino Volarević, Ivan Gujinović, Mišo Draženović i Petar Borovac.

Sljedeća natjecanja tijekom rujna na kojima će nastupiti Karate klub Metković su Konjic open (BiH) i Kup Nikšića (Crna Gora).

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije