Ostanimo u kontaktu

S NAPORNIM TRENINZIMA DOLAZE REZULTATI

Djevojčice ŽRK Metković se s dvije pobjede vraćaju iz Vela Luke

Objavljeno prije

Dvije pobjede obilježile su gostovanje djevojčica ‘A’ (2006.) ŽRK Metković u Vela Luci.

Odmah po izlasku iz autobusa djevojčice su otišle na parket protiv do sada uvijek neugodnih Korčulanki. Međutim ovaj put djevojčice, od samog početka do kraja utakmice, dale su do znanja svima u dvorani tko će pobijediti.

Odmah iza Korčulanki igralo se protiv ŽRK Vela Luka, i ponovo “iznenađenje”. Lagano do pobjede su došle djevojčice koje su do sada imale “manje” minutaže. Trener je ponovo pokazao da želi da sve djevojčice igraju i na svim pozicijama. Veliko zalaganje djevojčica na treninzima sa minimalnim izostancima pomalo daje rezultate.

Ako djevojčice nastave s ovakvim pristupom treninzima i odnosom prema rukometu za ŽRK Metković nema bojazni za budućnost.

Djevojčice “A” (2006)
ŽRK Metković – RK Korčula 17:11
ŽRK Metković – ŽRK Vela Luka 15: 8

ŽRK METKOVIĆ; Laura Erceg (GK), Petra Obradović, Martina Ilić, Antea Butigan (GK), Karla Bokan, Josipa Bebić, Laura Majić, Barbara Majić, Lana Ilić, Klara Grmoja, Klara Volarević, Laura Grubišić, Anđela Krešić.
Trener: Jerko Jere Alujević

Čestitamo djevojkama, trenerima i upravi!

KAKO DALJE?

ŽNK Neretva se neće žaliti zbog prekida utakmice s Lepoglavom

Objavljeno prije

Autor

U jednom dnevnom listu osvanula je vijest o prekidu utakmice 1. HNLŽ između Lepoglave i Neretve iz Metkovića, u 31.minuti i kod rezultata 1:1.

Utakmica je prekinuta zbog odluka delegata i sutkinje odmah na početku susreta da dvije igračice Neretve nemaju pravo nastupa zbog neimanja specijalističkih liječničkih pregleda te je Neretva započela utakmicu s devet igračica i ubrzo nakon početka povela s o:1 pogotkom Milinović.

Potom su se filmskom brzinom redali događaji, od poravnanja domaćih na 1:1 nakon sumnjivog penala, do napuštanja terena još tri igračice Neretve što je značilo i kraj utakmice, sve prema nogometnim pravilima.

E, sada je pitanje svih pitanja zbog čega je došlo do te situacije i koje će moguće posljedice uslijediti za Neretvu.

Prema pravilima HNS-a, moglo bi se dogoditi da utakmica bude registrirana s 3:0 u korist Lepoglave, a moguće je i oduzimenje bodova, od 1 do 6 na štetu Neretve. Međutim, član Uprave ŽNK Neretva Mario Galov nam je rekao da se oduzimanje bodova odnosi na druge situacije na nogometnim terenima, te da ne očekuje drastične sankcije niti se klub želi žaliti komisji HNS-a.

Što se tiče liječničkih pregleda, on tvrdi da su mlađe igračice imale liječničke preglede, a jedna nije imala navršenih 16 godina te je u tekućoj godini morala imati specijalistički pregled kojega treba ovjeriti Županijski nogometni savez, međutim toga nije bilo.

Galov nam je izjavio da je uprava Neretve raspravljala o svim događanjima, ali se ne želi oglašavati u javnosti, prije svega zbog zaštite mladih igračica. Osnovni je cilj nastaviti raditi i igrati u miru te čekati novu utakmicu sljedeće nedjelje s Katarinom Zrinski.

Na pitanje što će biti dogoditi li se oduzimanje bodova ili u nekom slučaju porazi do kraja igranja u Ligi za ostanak, Mario Galov nam je priopćio da će Neretva do kraja i sportski odigrati sve utakmice, a nakon svega odlučit će se kako dalje, pa makar se krenulo od početka. Istaknuo je da Neretva ima potencijala za prvoligaško natjecanje, bez obzira na brojne probleme na koje kao klub nailaze.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije