Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

Kako riješiti problem

Župan obišao poplavljene dijelove Metkovića

Objavljeno prije

zupan-poplave

O trenutnoj situaciji na ugroženom području razgovarali su sa zamjenikom gradonačelnika i načelnikom Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Metkovića Matom Mustapićem, pročelnikom za gospodarstvo Miloradom Dodigom i Joškom Ercegom, voditeljem Vodnogospodarske ispostave za mali sliv Neretva-Korčula. Sastanku je nazočila i zamjenica župana Marija Vučković.

Govoreći o suradnji s nadležnima u susjednoj BiH istaknuto je da je ona bila iznimno dobra, a ponašanje svih subjekata s bosanskohercegovačke stane odgovorno, izuzev CHE Čapljina koja se nije pridržavala režima ispuštanja voda te je tek nakon inspekcijskog nadzora prestala s radom. Pročelnik Violić okupljen je izvijestio kako je ravnatelj DUZS dr. sc. Jadran Perinić kontaktirao kolege u Ministarstvu sigurnosti BiH te im ukazao na spomenuti problem kako se ubuduće takve stvari ne bi događale.

Kao jedan od većih problema istaknut je i otpad koji je ponovo s visokim vodostajem doplutao niz Neretvu. Župan je najavio kako će o tom problemu obavijestiti mjerodavno ministarstvo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji obrambenog nasipa, a nakon što je ponovljeno kako su radovi stali zbog problema u kojima se našao izvođač, župan je rekao kako smatra da bi Vlada RH trebala donijeti posebnu uredbu kojom bi se skratila procedura oko izbora novoga izvođača te omogućio nastavak radova i dovršetak projekta koji je započela prošla, ali očito ga podržava i sadašnja Vlada jer su Hrvatske vode dobile novac za njegovu realizaciju. Na kraju je župan rekao da grad Metković, ali i druge općine koje su pogođene poplavom moraju utvrditi razmjer šteta te će on, ukoliko se ispune uvjeti, sukladno svojim ovlastima proglasiti elementarnu nepogodu. Tom prigodom je obećao da će bez obzira došlo do proglašenja ili ne županija iz pričuvnih proračunskih sredstava stradalom stanovništvu uputiti pomoć, ali da se nada kako će im pomoć uputiti i Vlada, što je do sada bilo uobičajeno u takvim slučajevima.

Nakon sastanka župan Dobroslavić i pročelnik Violić obišli su zajedno s predstavnicima Hrvatskih voda poplavljeno područje na desnoj strani grada.

Preuzeto sa metkovic.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije