Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

HNS METKOVIĆ

Vinko Dragović: u trenutku kada se podignu ruke podnosimo ostavke na sve stranačke funkcije

Objavljeno prije

Vinko Dragović

Slijedom događanja na nacionalnoj političkoj sceni, koaliciji HNS-a sa HDZ-om, priopćenjem za javnost oglasio se predsjednik GO HNS Metković, Vinko Dragović.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

NE U NAŠE IME! MOŽEMO MI I BOLJE!

Priča oko koalicije HNS-a i HDZ-a možda i ne bi bila toliko loša da se realizirala u drugim okolnostima i na drugi način. Ali, ne možete mjesecima ponavljati da ne želite koaliciju sa HDZ-om i onda učiniti suprotno. Ne možete dva tjedna prije izbora aktualizirati tu temu i nanijeti štetu svim kandidatima HNS-a na lokalnim izborima i raditi svojim članovima i simpatizerima iza leđa. Činjenica jest da je poštovani gosp. Vrdoljak i njegova ekipa takvom nedosljednošću učinio ogromnu štetu HNS-u.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Činjenica jest i da su mnogi članovi HNS-a podržali koaliciju sa HDZ-om ne iz viših ciljeva poput reforme obrazovnog sustava kao ključne stvari koja je vrjednija od samog HNS-a, već iz osobnih interesa pokušavajući se sakriti ispod HDZ-ovog kišobrana jer svoga nemaju.

Nikada se nisam ustručavao preuzeti odgovornost niti sam se ikada bojao poraza. Sve je to dio ukupne životne pobjede.

Već sam spomenuo i opet ću ponoviti da mi mislimo svojom glavom. U prvom redu, u kampanji za lokalne izbore odbili smo koaliciju sa gosp. Gabrićem na županijskoj razini jer smo znali da je to krivi smjer. I to smo preživjeli čistog obraza jer smo povukli sve svoje kandidate sa županijske liste.

Nikada nismo dopuštali da nama netko upravlja ili nam nameće „najbolja“ rješenja za nas i grad Metković pa tako niti sada.

Najviše mi je žao ljudi, jako dobrih ljudi koji su se skupili oko ove ideje i koji su nesebično volontirali i trošili ogromnu količinu svog vremena za nešto za što vjerujemo da može i bolje. Nisu pritom mislili na sebe, već na ideje, stavove i realizacije kojih se neće stidjeti. Bili su tu, a ja im nisam imao što obećati, niti sam im obećao. Sve što sam im mogao ponuditi jest jedno veliko HVALA!

Sve ovo vrijeme bio sam ponosan na HNS i one ideološke temelje koje je HNS zastupao. Uvijek ću biti u manjini jer masu i većinu ne trpim. Uvijek ću štititi slabije, ugrožene i one koji se ne mogu sami obraniti. Uvijek ću biti protiv Velikih koji svojom mržnjom, strahom i netolerancijom kontaminiraju društvo i čine ga slabijim. Uvijek ću braniti različitost na vjerskoj, seksualnoj i ideološkoj osnovi, a svoju djecu ću učiti da su sloboda, tolerancija i odgovornost osnove kojih se moraju držati a licemjerje, ljubomora i mržnja nešto što moraju iz sebe izbaciti.

Nije sramota ne uspjeti, niti je sramota pasti. Sramota je ne preuzeti odgovornost, ostati ležati a nakon toga hodati pognute glave. Za sve postoji granica preko koje kao pojedinci ne možemo preći.

U trenutku kada saborski zastupnici HNS-a dignu ruku za podršku koaliciji sa HDZ-om, u prvom redu  kao predsjednik i odgovorna osoba, zajedno sa kandidatima za vijećnike, članovima predsjedništva i nadzornog odbora napustiti ćemo podružnicu HNS-a Metković i dati ostavke na sve funkcije u stranci. Naravno, ukoliko nas predsjedništvo prije toga ne smjeni i raspusti podružnicu. Od tada nastavljamo djelovati kao nezavisna skupina građana koju i dalje zanimaju isključivo problemi grada Metkovića i njegovog daljnjeg razvoja.

Svoj ponos i svoj moral ne dajemo nikome, ne postoji ta stranka ili logotip. Sa nama se ne možete igrati, ne možete nas kupiti a još manje sa nama upravljati.

I za kraj, HNS-u želim svu sreću. Imao sam tu čast i zadovoljstvo upoznati predivne prijatelje i ljude, kvalitetne kadrove koji su tu sa razlogom i ispravnim stavovima. Žao mi je što je ovako završilo.

Vaš Vinko Dragović

„Bolje herojski ustuknuti nego kukavički pobijediti.“ – Alan Ford

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije