Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

LOKALNI IZBORI

Vinko Dragović uputio otvoreno pismo građankama i građanima Metkovića

Objavljeno prije

Vinko Dragović, HNS

Drage moje Metkovke i Metkovci,

predstavljam Vam se kao kandidat za gradonačelnika grada Metkovića. Dijete sam Metkovića, gdje sam završio prirodoslovno-matematičku gimnaziju, te nakon toga u Zagrebu stječem zvanje inženjera informatike. Već u 23. godini otvaram vlastiti obrt u Metkoviću, te slijedećih nekoliko godina stječem iskustva i znanja rada u realnom sektoru, u grafičkoj i IT industriji. Danas uspješno vodim tvrtku u sektoru energetike, zastupljenu u našoj županiji gdje posljednjih par godina obogaćujem iskustva u prodaji, distribuciji i logistici, razvoju i investiranju, marketingu i komercijalnim poslovima. Upravo rad u realnom sektoru pripremio me je za rad u javnom sektoru, jer smatram da zajedno sa svojim timom mogu odgovorno voditi i razvijati Grad Metković. Svojim znanjem i iskustvom jamčimo da možemo i znamo bolje!

Nekada smo bili jaki trgovački grad, danas to više nismo. Nekada smo bili lučki grad intezivne robne razmjene, sada to više nismo. Nekada smo imali snažni građevinski sektor, danas ga više nemamo. Nekada smo mogli prehranjivati obitelj od poljoprivrede, danas to više ne možemo. Nekada smo imali industrijske i proizvodne pogone, danas ih više nemamo. Nekada smo bili grad na rijeci, a sada smo joj okrenuli leđa.

San kojeg svi dijelimo ne mora ostati tek sjećanje koje brzo blijedi vraćajući se u svakodnevicu u kojoj živimo u gospodarski izoliranom gradu gdje su tokovi novca i poslovnih aktivnosti na samom dnu. Porazna činjenica jest da su ukupna financijska izdavanja proračuna našeg Metkovića daleko ispod svih državnih prosjeka i svrstavaju nas među najsiromašnije gradove u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stopa nezaposlenosti u gradu Metkoviću je među većima u državi, a mladi i obrazovani ljudi napuštaju grad i odlaze u inozemstvo ili se zadržavaju u većim gradovima. Život u Metkoviću tim ljudima ne omogućuje dva osnovna prava, na stanovanje i na posao.

Grad Metković mora osigurati vlastite građevinske čestice i oslobođenje od komunalnih naknada za daljnji razvoj poticajne stanogradnje kako bi građanima omogućili puno povoljnije uvjete kupovine stanova. Moramo hitno realizirati izgradnju vlastite poslovne zone. Cilj je stvoriti povoljnije uvjete investitorima od onih koje oni trenutno imaju u Opuzenu, Banićima ili Dugopolju. Istovremeno trebamo razmišljati dugoročno jer nam je prioritet stvaranje novih radnih mjesta, a tek nakon toga povećanje prihoda Grada. Grad Metković ne treba zapošljavati već stvarati uvjete za zaposlenje.

Znate li koji je naš potencijal još potpuno zanemaren, a može nam donijeti značajan prihod? Turizam! Dubrovnik ruši rekorde s 3 milijuna noćenja godišnje, ali nama se i Imotskih 19 tisuća čine velikim prema tek 8.900 turističkih noćenja koliko ostvaruje naš Metković. Na samom smo dnu. Ne iskorištavamo blizinu Dubrovnika jer nemamo turističku strategiju i ne surađujemo, pa se i ne razvijamo. Grad Metković je potreban Dubrovniku i obrnuto. Uskoro ćemo svima to dokazati!

Cilj nam je ostvariti i bolje uvjete u vrtićima i mogućnost upisa djece tijekom cijele godine. Moramo poticati izvrsnost u školama, omogućiti veći broj stipendija i studentskih kredita. Moramo osigurati visoki komunalni standard i infrastrukturu jer želimo Grad po mjeri građanina.

Cilj nam je fokusirati se na socijalne kategorije i umirovljenike, posebno one sa najmanjim primanjima i mirovinama moramo cenzusom financijski pomagati. Kao budućem gradonačelniku Metkovića cilj mi je biti servis i na usluzi građanima i investitorima.

Zahvaljujem se svima onima koji su na bilo koji način pomogli gradu Metkoviću i građanima grada Metkovića, ali smatram da Metković može i bolje. To možemo jedino zajedno ostvariti, možemo pomaknuti naš grad, biti katalizator promjene. Zaslužujemo bolje, moramo i možemo bolje!

Vaš Vinko Dragović

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije