Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UJDUR PO DRUGI PUT OTKAZALA SUČELJAVANJE

Očito kao društvo još nismo sazreli, propao još jedan pokušaj demokratskog nadmetanja gradonačelničkih kandidata

Objavljeno prije

0-02-05-e95fb1f6f6260733df48b9cf583eb4949b245ee0dd0580689e10efb0bf2c997e_full

Na inicijativu kandidata za gradonačelnika, Krešimira Kurana, za jučer u 16 sati je bilo zakazano sučeljavanje kandidata za prvog čovjeka Metkovića, na koje su se redom odazvali svi gradonačelnički kandidati. Moderator sučeljavanja bio je portal Metkovic NEWs, koji je odmah u startu pozvao sve predstavnike medija da mu se priključe kako bi sučeljavanje prošlo transparentno i svima bili poznati svi detalji.

Nakon što su većer ranije svi kandidati potvrdili svoj dolazak, uključujući i Katarinu Ujdur, organiziran je prostor u restoranu Adria, a za snimanje je bio zadužen Foto-studio Veraja iz Metkovića.

I taman kada je sve bilo spremno za sučeljavanje, pola sata ranije, još uvijek aktualna v.d. gradonačelnika Metkovića, gospođa Katarina Ujdur otkazuje svoj dolazak. U telefonskog razgovoru je iskazala slijedeće:

– Lako je drugima, svi su na godišnjim odmorima, a ja uz sve obaveze u Gadu moram voditi još i kampanju, trebali ste mi javiti barem sedam dana ranije. Prvo sam mislila da je sučeljavanje u 6 sati (18h), a sad mi govorite da je u 16 sati, kazala je Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon toga smo joj ponudili, ako se zaista dogodio nesporazum, da ćemo zamoliti kandidate da se sučeljavanje pomakne za 18h tj. 6 sati, kako bi svi bili zadovoljeni. Međutim, gospođa Ujdur kaže kako ne može jer u 18:30h ima zakazane druge obaveze. Onda je bio problem i u snimanju. Kada smo joj rekli da smo organizirali profesionalni studio za snimanje, Foto-studio Veraja, i da će snimka biti dostupna svima, po istim pravilima, odmah po sučeljavanju, Ujdur je kazala kako bi ipak ona išla live, da poslije ne bi tko utijecao na snimljeni video. Nakon te želje, rekli smo, nema problema, ide uživo, međutim, tada je odgovor bio, pa ne možete to sada mijenjati… ja stvarno ne mogu ovako, neozbiljni ste i završila razgovor te poslala poruku da joj je žao, ali da ne može sudjelovati.

Sve bi bilo legitimno, odustala iz njoj poznatih razloga, da na svojoj fb stranici odmah potom nije napisala slijedeće:

– Sučeljavanje koje je potaknuo metkovski SDP i uputio poziv lokalnim medijima, najprije sam prihvatila s obzirom da je ideja bila da ulogu moderatora preuzme više lokalnih medija, te da ravnomjerno postavljaju pitanja. Međutim, nakon odustajanja portala Like Metković, odlučila sam i ja ne prisustvovati ovom sučeljavanja jer smatram da je objektivnost moguća jedino uz sudjelovanje više medija. Osim toga, organizacija spomenutog sučeljavanja je bila prilično loša, dobili smo najprije jedna pitanja, zatim druga prije 30tak minuta. Uz to, prvo je bilo rečeno da će sudjelovati 3 moderatora da bi se ispostavilo da će sudjelovati samo 1, a drugi možda postavi koje pitanje, te do zadnjega nismo znali niti točno tko vodi, niti kako se snima niti kako će sve skupa izgledati. Osim toga svima je dobro poznata uređivačka politika Metković newsa pa uz sve navedeno nemam namjeru sudjelovati u ovakvom suceljavanju, – objavila je Ujdur!

Na ovo možemo dodati samo da je gđi. Ujdur, dan ranije, kao i svim drugim kandidatima, bilo dotavljeno 15-ak mogućih tema, jer su svi to i tražili. Međutim, upravo na zahtjev gđe. Ujdur, te teme su bile srezane na njih šest. Nadalje, portal Like Metković se javio za sudjelovanje i ništa više, obrazložio je kako nema vremena zbog drugih obaveza, tako da njegovo odustajanje nije ništa ni promijenilo, jer i onako nije doprinio, ni u organizaciji, ni u modeliranju, nego gđi. Ujdur poslužio kao izgovor.

Kada već govorimo o pitanjima, red je da ih i objavimo! To su redom: poljoprivreda, gospodarstvo, projekti od važnosti, odgoj, obrazovanje i kultura, turizam i sport u gradu Metkoviću!

Prenosimo izjave ostalih kandidata za gradonačelnika Metkovića, nakon drugog pokušaja održavanja sučeljavanja, na koje nije došla još uvijek aktualna gradonačelnica Katarina Ujdur.

Stipo Gabrić Jambo, HSS – Komentar na neodržano sučeljavanje

Ja mogu reći da sam jedini koji je uvijek bio u pravu kad je Most u pitanju, pa tako i sinoć kada sam predvidio da se gospođica Katarina Ujdur neće pojaviti ovdje. Smatram da je svojim dolaskom mogla samo profitirati, a pošto se nije mogla suočiti sa istinom ona je izgubila i to nikad neće moći vratiti. Cijelu izjavu poslušajte u tonu ispod…

[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2017/05/JAMBO.mp3″ width=”640px”]

Vinko Dragović, HNS – Komentar na neodržano sučeljavanje

Ja moram reći da mi je također žao što gradonačelnica nije prisustvovala sučeljavanju, smatram da svaki gradonačelnik mora biti spreman braniti svoje stavove i preuzeti odgovornost, rekao je Dragović. Cijelu izjavu poslušajte u tonu ispod…

[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2017/05/VINKO-DRAGOVIC.mp3″ width=”640px”]

Dalibor Milan, HDZ – Komentar na neodržano sučeljavanje

Iskreno mi je žao što gradonačelnica nije došla na sučeljavanje, jer  vjerojatno se boji neispunjenuh obećanja. Iako sam imao puno obaveza, bio sam kulturan i sve podredio ovom sučeljavanju, rekao je Dalibor Milan. Cijelu izjavu poslušajte u tonu ispod…

[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2017/05/DALIBOR-MILAN.mp3″ width=”640px”]

Krešimir Kuran, SDP-HSU – Komentar na neodržano sučeljavanje

Kresimir Kuran izrazio je žaljenje zbog nedolaska gradonačelnice Katarine Ujdur na sučeljavanje čiji je inicijator bio SDP i HSU, jer su htjeli podignuti ovo sučeljavanje na višu demokratsku razinu, tako da građani mogu uživo odabrati najbolji program. Cijelu izjavu poslušajte u tonu ispod…

[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2017/05/KRESIMIR-KURAN.mp3″ width=”640px”]

Komentar sa fb stranice ‘Katarina Ujdur, gradonačelnica Metkovića’

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije