Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DALIBOR OBRADOVIĆ ZA GRADONAČELNIKA

Koalicija SDP-HNS predstavila kandidate za lokalne izbore

Objavljeno prije

koalicija-sdp-hns

Usprkos koaliciji  SDP – HNS – HSS na županijskoj razini metkovske podružnice SDP i HNS ustrajale su na stavu da u Metkoviću neće koalirati sa HSS-om, te predstavili svoje kandidate, odnosno koalicijsku listu za predstojeće lokalne izbore. Kandidat za gradonačelnika je Dalibor Obradović, za zamjenike Krešimir Kuran i Paulina Šiljeg.

Dalibor Obradović je i nositelj koalicijske liste za gradsko vijeće na kojoj se nalaze mahom mladi fakultetski obrazovani ljudi. U izboru kandidata za listu vodilo se računa o ravnopravnoj zastupljenosti svih dijelova grada, kao i stručnoj kvalifikaciji, rečeno je prilikom predstavljanja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Koalicija HNS-SDP koja je potpisana prije 3 mjeseca i konačno dobila svoje lice i naličje, dakle odlučili smo se za naše kandidate. Kandidat za gradonačelnika je Dalibor Obradović, kandidat za prvog zamjenika je Krešimir Kuran i kandidatkinja za dogradonačelnicu je Paulina Šiljeg. Naša lista od 17 članova, moram se pohvaliti s njom, od 17 članova, 16 članova su falkutetski obrazovano mahom mlađi ljudi. Naša očekivanja su da ćemo u Gradskom vijeću svakako osvojiti minimalno tri mandata, a naša kampanja će biti isključivo pozitivna kampanja, znači bazirati će se na nama, bazirati će se na onome što smo mi spremni i u ovom trenutku u mogućnosti promijeniti, nećemo se baviti obećanjima pa onda nakon tri ili četiri godine pravdanjima zašto nismo ili zašto jesmo. Što se tiče koalicije na županijskom nivou između HNS-a, HSS-a i SDP-a, dakle potpisana je i dogovorena koalicija, mi se s tom koalicijom u gradu Metkoviću nismo mogli složiti i zato idemo na izbore samostalno, a nakon izbora ćemo vidjeti dali smo bili u pravu ili krivu. – kazao je kandidat za gradonačelnika Dalibor Obradović.

Poslušajte tonski zapis izjave:
[su_audio url=”https://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/04/1804_Dalibor-Obradovic.mp3″ width=”640″]

POZIV ŽUPANIJE ULJEPŠAO IM LJETO

Župan Dobroslavić i pročelnica Marević pozdravili ukrajinsku djecu koja borave u Dubrovniku

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnicom Žaklinom Marević pozdravio je u utorak ukrajinske školarce koji borave u Učeničkom domu Dubrovnik kao rezultat ranijeg dogovora župana i ukrajinskog veleposlanika Vasilja Kiriliča.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom pozdravio djecu, njih 27 i njihove pratitelje, a u ulozi neformalnog prevoditelja našao se četrnaestogodišnji Vladyslav Trehub.

Poželio im je dobrodošlicu u naš Grad i Republiku Hrvatsku te izrazio nadu da će im se svidjeti naše more, ali i brojni kulturni spomenici i sadržaj koji Dubrovnik nudi. Svoje kratko obraćanje župan je zaključio pozdravom ”Slava Ukrajini”, na što su djeca u isti glas odgovorila ”Heroyam slava” (Herojima slava)!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

“Posjetili smo 27 učenika i tri njihove pratiteljice iz Ukrajine koje smo ugostili u Dubrovniku, a u sklopu iskazivanja solidarnosti između Hrvatske i Ukrajine. S veleposlanstvom Ukrajine, dogovorili smo primiti u našu županiju 30 osoba na 14 dana i to smo uradili. To su osnovnoškolci koji su zadovoljni boravkom ovdje, mogu vidjeti naše kulturne spomenike, drago im je okupati se u našem čistom i lijepom moru. Vjerujem da će im i ostatak boravka ovdje biti ugodan kao što želimo”, rekao je župan Dobroslavić te istaknuo kako Hrvatska ima poseban osjećaj solidarnosti prema Ukrajini i ukrajinskom narodu.

“U ovoj situaciji jedne grube agresije Rusije na Ukrajinu, posebno zbog toga što smo i sami bili žrtva velikosrpske agresije,na neki način možda i bolje od drugih osjećamo tu empatiju prema našim prijateljima iz Ukrajine, a to smo pokazali i na ovaj način”, rekao je župan.

Ravnateljica Učeničkog doma Dubrovnik, Sandra Merdžan, istaknula je kako su svi jako sretni što su imali priliku ugostiti ukrajinsku djecu ovog ljeta.

“Već su se upoznali s Dubrovnikom i našim plažama i udomaćili su se. Koliko god smo se mi potrudili njima malo uljepšati ljeto, s druge strane, moram reći i da su toliko oni nama uljepšali ljeto. Naša djeca su na praznicima, a sada opet čujemo dječji smjeh kroz hodnike, a naravno imamo i neke aktivnosti planirane za njih”, rekla je ravnateljica Merdžan.

Mladi Ukrajinci su većinom iz zapadnog dijela te zemlje, točnije Lavova i okolice, a do Dubrovnika su putovali dva dana autobusom, otkrio je mladi Vladyslav Trehub.

“Imam 14 godina i zaista mi se sviđa Hrvatska i Dubrovnik. Jako mi se sviđa more, nije hladno pa smo često na plaži”, rekao je on.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije