Ostanimo u kontaktu

INFRASTRUKTURNI PROJEKTI

Župan Nikola Dobroslavić s delegacijom obišao vrijedne projekte u dolini Neretve

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, gradonačelnicima Opuzena i Metkovića Ivom Mihaljevićem i Daliborom Milanom te ravnateljem ŽUC-a Ivom Kaštelanom obišao je lokacije nekoliko projekata koji se trenutno provode u dolini Neretve.

Prvo je uslijedio obilazak projekta izgradnja sustava javnog navodnjavanja ”GLOG” vrijednog 25,3 milijuna kuna koji se financira 85 posto iz sredstava EU, dok preostalih 15 posto financira RH.

Prema dinamici radova, navodnjavanje će biti gotovo do sljedeće sezone, a osigurat će se 187 priključnih mjesta, no na nekima će biti moguće spajanje više korisnika.
Projekt se izvodi na površini od 330 ha, a najveća vrijednost projekta je zaštita područja od zaslanjenja.
Nakon toga uslijedio je obilazak projekta ”Uređenje obale i zaobalja Male Neretve” kojeg provode Hrvatske vode vrijednog 86 milijuna kuna, a kojim se definira novi režim obrane od poplava na ovom vodotoku.

Ovom prilikom obišla se i Poduzetnička zona Opuzen, u kojoj je u tijeku proširenje. Kako u prvom dijelu poduzetničke zone prevladavaju uslužne i trgovačke djelatnosti, pri izgradnji ovog dijela Grad Opuzen je poticao proizvodnju, oslobađajući investitore komunalne naknade za prve 3 godine.
Ukupna vrijednost investicije je oko 8 milijuna kuna, trenutno su pred okončanjem radovi infrastrukture, a završetak se očekuje do 30. srpnja. Projekt se financira sredstvima EU i Grada Opuzena, a za 20-ak parcela već vlada značajan interes investitora.

Nakon toga uslijedio je obilazak projekta energetske obnove Športske dvorane Metković vrijedan 9,2 milijuna kuna koji se financira sredstvim EU i Grada Metkovića.

Vrijedi podsjetiti ovom prilikom kako je Dubrovačko-neretvanska županija provela pet projekata energetske obnove vrijedne više od 13 milijuna kuna. Gimnazija Metković jedan je od tih projekata, među kojima su već završeni i radovi na Obrtničkoj i tehničkoj školi Dubrovnik i OŠ Gruda, OŠ fra Ante Gnječa u Staševici, dok se završetak radova na Domu za starije u Vela Luci očekuje krajem lipnja.

Obilazak je zaokružen novoizgrađenim kružnim tokovima u Ulici dr. Ante Starčevića u Metkoviću, a riječ je o zajedničkim projektima Grada Metkovića i ŽUC-a vrijednosti 6 milijuna kuna.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen-križa na groblju Boninovo, a potom i kod Spomenika pobjedi na Vjetrenom mlinu u Stupi danas je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odana danas počast svim stradalim i poginulim braniteljima te svim civilnim žrtvama Domovinskog rata.

Župan Nikola Dobroslavić je u svom obraćanju kod Spomenika pobjedi i ovog puta podsjetio na teške, ali ponosne dane u kojima je oslobođen hrvatski teritorij od agresora i stvorene pretpostavke za stvaranje moderne hrvatske države.

„Veličanstvenom vojno-redarstvenom operacijom Oluja točno prije 25 godina oslobođen je Knin, omogućena je mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja, bihaćka enklava je spašena od genocida.

5. kolovoza je dan kada se prisjećamo svih naših poginulih i stradalih branitelja, civilnih žrtava rata i njihove žrtve koja nam je omogućila slobodu, koja nam je omogućila izgradnju suverene, neovisne i moderne države. Sa zahvalnošću i pijetetom danas odajemo počast, ponosni što živimo u Republici Hrvatskoj, zemlji koja je uvažena članica Europske unije i NATO-a, zemlji koja je mala, ali je važan čimbenik u međunarodnim odnosima“, rekao je među ostalim župan Dobroslavić.

Danas je također održan i tradicionalni domjenak za sve udruge proizišle iz Domovinskog rata.

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja sutra će u dubrovačkoj Katedrali u 20,00 sati biti održana i Misa za Domovinu.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije