Ostanimo u kontaktu

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić na otvaranju 79. generalne skupštine HOTREC-a

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je jučer ujutro na svečanosti otvorenja 79. generalne skupštine HOTREC-a, europskog udruženja hotelijera, restorana i barova, koja se sljedeća tri dana održava u Dubrovniku. Organizacija ovogodišnje Generalne skupštine tijekom koje se obilježava i 40. obljetnica postojanja HOTREC-a povjerena je Hrvatskoj udruzi poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske.

Tako se nazočnima u ime domaćina UPUHH-a obratio predsjednik iste Veljko Ostojić, a u ime organizatora predsjednik HOTREC-a Jens Zimmer Christensen, pozdravni govor održao je župan Nikola Dobroslavić, a o hrvatskom turizmu danas, ali i perspektivama njegova razvoja u budućnosti govorio je državni tajnik za turizam Frano Matušić.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prilikom svim sudionicima poželio dobrodošlicu u Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju te čestitao 40. obljetnicu udruženja. „Zahvaljujem organizatorima što su odabrali naš grad i županiju za domaćina ove važne obljetnice, a nadam se da ćete pronaći vremena i za upoznati naš stoljetni grad, kulturnu i povijesnu baštinu kojom Dubrovnik obiluje. No, osim po tome, mi smo danas prepoznati i po hotelima visoke kategorije, prelijepim otocima, očuvanoj prirodi, čistom moru…  Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija sa svojom jedinstvenom i bogatom ponudom u svakom su smislu turistička destinacija.“, rekao je župan te svoje obraćanje zaključio željama za uspješan rad konferencije.

Državni tajnik za turizam Frano Matušić je rekao je kako je Hrvatska izuzetno uspješna turistička destinacija, a što pokazuje i značajno povećanje dolazaka i noćenja. Matušić je istaknuo kako je ključ uspjeha našeg turizma čovjek te je kazao kako je Hrvatska usmjerena na odgovorni i održivi turizam. „U tom smjeru donijeli smo i novi paket turističkih zakona, uspostavljamo sustav održivog turizma uz funkcioniranje sustava temeljenog na sustavu destinacijskog menadžmenta što nam daje okvir za bolje pozicioniranje i održavanje konkurentnosti hrvatskog turizma u svjetskim okvirima.“, rekao je između ostalog državni tajnik za turizam.

Da je Hrvatska postala jedna od ključnih europskih destinacija, ali i da će naše skoro predsjedanje Europskom unijom i značaj na turističkom tržištu bez sumnje državu pozicionirati kao jednog od najvažnijih dionika na putu prema održivom turizmu kazao je i Jens Zimmer Christensen, predsjednik Europskog udruženja hotelijerstva i ugostiteljstva (HOTREC-a), dok je predsjednih UPUHH-a Veljko Ostojić rekao kako mu je zadovoljstvo raspravljati o budućnosti europskog turizma na jednom od njegovih najpoznatijih mjesta – u Dubrovniku. „Turizam se ovdje, kao i u cijeloj Hrvatskoj i Europi, suočava s brojnim izazovima koje je moguće riješiti samo zajedničkim pristupom. Naš sektor otvoren je za razmjenu znanja, iskustva i dobre prakse s donositeljima odluka kako bi se zajedničkim snagama izgradio put prema uspjehu u budućnosti“, kazao je u ime domaćina predsjednik UPUHH-a Veljko Ostojić.

U radu konferencije sudjeluju predstavnici vodećih europskih hotelijera i ugostitelja iz 31 države, a teme konferencije usmjerene su na budućnost razvoja turizma i njegovog zakonodavnog okvira u EU, kao i na nedostatak radne snage i budućnost smještaja u novim turističkim poslovnim modelima.

DRUGI SLUČAJ KORONE U PLOČAMA

Osoba je stabilno, nalazi se u dubrovačkoj bolnici

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Grada Ploča danas je izvijestio:

Obavještavamo građane grada Ploča da su epidemiološke službe registrirale još jedan slučaj zaraze novim koronavirusom na području Grada.

Riječ je o muškoj osobi koja je pokazivala simptome na COVID-19 nekih 10ak dana, povišenu temperaturu i kašalj, i koja u tom razdoblju nije imala vanjskih kontakata, tj. od pojave simptoma bila je u samoizolaciji.
Pretpostavlja se da je zaraza nastupila uslijed lokalne transmisije. Testiran je još jedan član obitelji i rezultati su bili negativni. Infektirana osoba se trenutno nalazi na Odjelu infektologije Opće bolnice Dubrovnik, u stabilnom je stanju i van životne opasnosti.

Stručne službe su već kontaktirale osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom i određene su im mjere samoizolacije.

Još jednom apeliramo na sve da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera i uputa Stožera civilne zaštite. Ograničite kretanja na što manju mjeru, održavajte potrebni razmak, kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorijama. Pridržavajte se higijenskih standarda i ako imate simptome ili sumnjate na zarazu koronavirusom nazovite odmah broj COVID ambulante u Pločama na 099 589 2847.

Prenosi ploce.com.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije