Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

IZ POLICIJE

Nastupanje zimskih uvjeta na cestama

Objavljeno prije

zimski-uvjeti

Nastupanje zimskih uvjeta na cestama

Iz prometne policije upozoravaju da zimski uvjeti na cestama koje pokriva naša Policijska postaja vrlo rijetko nastupaju uslijed obilnijih snježnih padalina, već isti najčešće nastaju zbog pojave poledice na kolniku. Poteškoće u odvijanju prometa tijekom zimskog razdoblja najčešće nastaju na dionicama cesta u brdovitim predjelima, a posebnu opasnost predstavljaju kada je cesta u znatnijem uzdužnom nagibu sa opasnim zavojima, te u slučajevima pojave jakih vjetrova.
Prema Naredbi o prometu vozila na motorni pogon i priključnih vozila na cestama u zimskim uvjetima, pod zimskim uvjetima na cesti smatra se vrijeme kada je kolnik pokriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama, zabranjuje se promet:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
  • vozilima na motorni pogon koji nemaju propisanu zimsku opremu (točka II. Naredbe),
  • priključnim vozilima,

Pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,50 tone podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Pod zimskom opremom autobusa podrazumijevaju se lanci na pogonskim kotačima ili zimske gume (M+S) postavljene na pogonske kotače, a autobusi i teretna vozila koja zbog tehničkih razloga ne mogu postaviti lance na pogonske kotače moraju imati zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima. Na vozila se ne smiju postavljati kotači na kojima su postavljene gume s čavlima, te je dužnost vozača, prije uključivanja u promet očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg na vozilu.

Slijedom navedenog, mole se vozači da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama i Naredbe o prometu vozila na motorni pogon i priključnih vozila na cestama u zimskim uvjetima, te da prate obavijest o stanju na cestama i sukladno tome da se u slučaju nepovoljnih uvjeta na cestama ne upućuju vozilima na  put, odnosno na prometnice na kojima je kretanje njihovih vozila zabranjeno.

GALA HOME 740px
OBAVIJEST: Diane Le Cabec je pronađena sinoć te se više ne vodi u NENU (Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba).

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije