Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NOVINSKI TEKSTOVI I KOMENTATORI

Zašto je teško razumjeti neke komentatore novinskih tekstova

Objavljeno prije

Željko Čagalj, kineziolog, odlukom Uprave RK Metković Mehanika izabran je za trenera koordinatora u tom klubu za nadolazeću sezonu, s ugovorom na jednu godinu, i s jasnim ciljem da u suradnji s klupskim strukturama ostvari zacrtani plan ulaska u Premijer ligu.

Tražili smo njegov telefonski broj i dobili ga, te smo obavili jedinstven razgovor u kulturološkom i sportskom smislu.

Gospodin Čagalj je kao intelektualac i trener odgovorio na pitanja koje smo postavili.

Tekst je objavljen na našem portalu, ali tu nije kraj priče.

Prijatelji su me upozorili na komentare poslije  teksta, pa sam ih nekako pohvatao, iako to ne činim.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ne znam kriju li se u komentarima (fb) prava imena komentatora niti me to zanima, ali mene i mnoge druge zanima objava Ivane Veraja Bajo :

-Prilikom nabrajanja metkovskih trenera uvijek izostave (portali) zvučna metkovska prezimena. Mi koji živimo rukomet od malih nogu, čiji su preci stvarali ovaj klub, slučajno ili namjerno su izostavljeni. Pametnom dosta-.

Onda se javlja nekadašnji sportski direktor RK Metković Mehanika koji poziva sve uvrijeđene , izostale i ne nabrojane neka se jave autoru članka , koji nije proizišao iz kluba RK Metković 1963 (ne znamo o čemu je riječ), nego je djelo sportskog novinara portala.

Potom Frano Veraja kaže : „još malo bit će više lajkova na komentar nego na tekst, uzet ćeš posao ovom piskaralu.“

E, pa ljudi moji, ni u snu nisam očekivao da će moji sugrađani na takav način komentirati jedan članak o novom treneru RK Metković Mehanika. Jer, ako se radi o precima koji su stvarali klub, i ja sam bio tu. Godinama. Tisuće puta spominjao sam svoje prijatelje iz generacije koji su stvarali rukomet. Ovom prigodom spomenuo sam samo neke , prema generacijskoj nomenklaturi . Nitko normalan ne može zaboraviti ulogu u razvoju rukometa braće Veraja i ostalih, ali tema teksta bio je novi trener našeg  kluba.

Nedavno su me upozorili na jedan „fb“ komentar : „ pisat će dok se ne ohladi“, usmjeren na moje ime i prezime.

I da zaključim, hvala svima koji argumentirano ukazuju na manjkavosti mojih tekstova. Onima koji žele difamirati nečiji rad preporučam pažljiviju analizu tekstova i osobno reagiranje ili prema uredniku ili prema autoru.

POLICIJA OBJAVILA VAŽNO UPOZORENJE

Oprezno u prometu! U samo jednom danu poginula tri motociklista i putnik

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Tri vozača i jedan putnik na motociklu izgubili su život u subotu na hrvatskim prometnicama, izvijestilo je Ravnateljstvo policije, koje je objavilo savjete i preporuke motociklistima i mopedistima kako bi se smanjilo stradavanja i povećala sigurnost tih sudionika u prometu.

Lijepo vrijeme očekivano je izmamilo na prometnice ljubitelje motocikala i mopeda, ali samo u subotu su poginule četiri osobe – tri vozača i jedan putnik na motociklu, objavila je policija po čijim je podacima u prvih pet mjeseci 2022. poginulo 12 vozača motocikala i četiri vozača mopeda.

Lani su na hrvatskim prometnicama smrtno stradala 64 vozača i putnika na motociklima i mopedima, a u prošlih pet godina 267, što znači da se svaka peta osoba poginula u prometnim nesrećama u proteklom razdoblju nalazila na mopedu ili motociklu.

Vozači i putnici tih vozila često su žrtve nesavjesnih vozača ostalih vozila koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu, no motociklisti često i zbog svog neodgovornog ponašanja stradavaju u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu.

Policija je na svojim internetskim stranicama objavila savjete te najčešće greške motociklista zbog kojih stradavaju, kao što su neprilagođena brzina, vožnja po površinama koje nisu namijenjene za tu vrstu vozila, precijenjene vozačke sposobnosti, vožnja između zaustavljenih kolona vozila.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vozačima mopeda i motocikala policija savjetuje da prije vožnje očistite vizir, stave zaštitnu kacigu i pravilno je zategnu, koristite i drugu zaštitnu opremu te da zbog teže uočljive siluete na cesti nose svjetliju odjeću i kacigu, življih boja, odnosno s reflektirajućim detaljima.

“Poštujte ograničenja dopuštene brzine, prilagodite brzinu vožnje uvjetima na cesti, provjerite tlak u gumama, upalite dnevno ili kratko svjetlo, ne vozite pod utjecajem alkohola ili droga, prilikom vožnje u skupini vozite u slijedu jedan iza drugoga”, također su neki od savjeta.

Vozači automobila u odnosu na motoriste najčešće oduzimaju prednost prolaska prilikom prestrojavanja, pretjecanja ili skretanja vozila, te ne pridaju dovoljno pozornosti toj kategoriji vozača kojim im se često nađu u tzv. mrtvom kutu bočnog ogledala.

Česte greške vozača automobila su i neoprezno skretanje ili prestrojavanje bez pokazivača smjera.

U prometnoj nesreći koja se u subotu poslijepodne dogodila na cesti Čakovec-Štefanec život je izgubio vozač motocikla, izvijestila je međimurska policija. Dvije osobe poginule su noćas u Vrgorcu nakon pada s motocikla, izvijestila je u subotu ujutro splitsko-dalmatinska policija, prenosi Dnevnik.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije