Ostanimo u kontaktu

Muzejske pričalice

Započela 18. muzejska akcija povodom Međunarodnog dana muzeja

Objavljeno prije

Slika preuzeta sa metkovic.hrU Ornitološkoj zbirci Prirodoslovnog muzeja Metković započela 18. muzejska akcija povodom Međunarodnog dana muzeja pod nazivom Muzejske pričalice. Kao gošća nastupila je Jasna Held. Riječ je o profesionalnoj pripovjedačici narodnih bajki i priča u Hrvatskoj koja svoj posao uspješno radi ne samo u Hrvatskoj nego i diljem Europe.

Na repertoaru su se našle uglavnom europske priče, ali i neke od hrvatskih poput Babine bjeliceKupuj kruh i slično.

Otkud ideja za muzejske pričalice pojašnjava ravnateljica Prirodoslovnog muzeja Metković Ivana Baće.

Ideja je krenula od samog naziva ovogodišnje manifestacije, a to su Muzejske pričalice. Nit vodilja je bila zapravo izjava jednog renomiranog svjetskog muzejskog stručnjaka koji je rekao da je muzej mjesto koje čuva mnoge priče i baštinu svakog naroda i kraja, i da svaki muzealac kad provodi svoje goste kroz svoj prostor zapravo prije ili kasnije se nađe u situaciji da priča male priče o ljudima u povijesti, i o samom predmetu ili onome što se čuva dakle u muzeju. – kazala je Baće te najavila niz zanimljivih događanja u Ornitološkoj zbirci u idućuh mjesec dana.

Poslušajte tonski zapis izjave:
[su_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/04/BACE.mp3″ width=”640″]

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije