Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

BUDUĆNOST BEZ MINA

Zamjenica župana Žaklina Marević na otvaranju simpozija ‘Protuminsko djelovanje 2018.’

Objavljeno prije

simpozij-mine

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je otvaranju 15. jubilarnog međunarodnog simpozija Protuminsko djelovanje 2018., koji se od 10. do 12. travnja održava u Slanome. Zamjenica je tom prigodom održala pozdravni govor, u kojem je zahvalila svima uključenima u akcije razminiranja Dubrovačko-neretvanske županije kao i cijele Hrvatske.

Sveznalica 7400xXpx

– Uz zajednički trud i muku svih nadležnih institucija, hrabrih deminera te svih ostalih uključenih u hvalevrijednu akciju čišćenja juga Hrvatske 2014. godine Dubrovačko-neretvanska županija je napokon dobila status županije potpuno očišćene od mina i minsko eksplozivnih sredstava. Neizmjerno smo zahvalni svim zaslužnima što su napornim radom donijeli mir svima nama i čistu županiju budućim generacijama – rekla je zamjenica Marević te naglasila kako se potrebno okrenuti sretnijoj i bezbrižnoj budućnosti koja se može ostvariti zajedničkim radom, upornošću i voljom.

Tijekom simpozija će biti riječi o postignućima i novostima protuminskog djelovanja u Hrvatskoj te onim tek planiranim, ali i već odrađenim akcijama, a glavne teme simpozija su iskustva iz protuminskog djelovanja u svijetu, nove tehnologije u protuminskom djelovanju, pomoć žrtvama mina, Ottawska konvencija – svijet bez mina do 2025. godine, povezanost terorizma i eksplozivnih ostataka rata i slično.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Otvaranju simpozija nazočili su ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović, gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Filip Dragović, a simpozij se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske. Suorganizatori su Ured za razminiranje, Hrvatski centar za razminiranje i Hrvatski centar za razminiranje – Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Sveznalica 7400xXpx

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije