Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE - U AKCIJI S POLICIJOM

Ministar Davor Božinović na otvorenju Plazma Sportskih igara mladih

Objavljeno prije

Plazma Sportske ige mladih, Foto - PU dubrovačko-neretvanska 01

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

 

Ministar Božinović u Osnovnoj školi Slano najavio je ovogodišnju suradnju MUP-a i Organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih Zajedno možemo više – u akciji s policijom. Ova suradnja ostvarena je sa zajedničkim ciljem promicanja zdravih stilova života kod djece i mladih, posebice u njihovim formativnim godinama u kojima je sport pravilan životni odabir za ispunjavanje slobodnog vremena.

Program je službeno započeo simboličnim paljenjem baklje Plazme Sportskih igara mladih 2018. koju su zajednički zapalili ministar Božinović i predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić. Baklju je u pratnji učenika donio Marko Bijač, najbolji vaterpolist Europe i kapetan hrvatske vaterpolo reprezentacije.

Tom prilikom ministar Božinović  istaknuo je važnost ove suradnje kojom, osim što se potiče sport i rekreacija koji su važni za tjelesni i intelektualni razvoj djece, istovremeno se radi na otklanjanju potencijalnih rizičnih čimbenika kao što su droga, alkohol i kocka, ali i promicanju pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

– Policija se ne bavi samo represivnim akcijama. Ono na čemu Ministarstvo unutarnjih poslova inzistira je preventiva. Zato koristimo svaku prigodu i svaku akciju poput ove s entuzijastima iz Plazma Sportskih igara mladih. I jedni i drugi obraćamo se djeci kroz sport! Današnja akcija poput Policajac-prijatelj pomagač primjer je kako se približiti ljudima, prvenstveno djeci s kojima moramo raditi otpočetka, osigurati im kvalitetan odgoj i obrazovanje. A sto je bolje za okupiti djecu od sporta koji probija sve granice ljudske skučenosti.“

Gospodin Marić zahvalio je ministru Božinoviću na prepoznavanju važnosti Plazma Sportskih igara mladih i uključenju u zajedničku akciju: – Djeca su razlog zašto smo danas tu i djeca su razlog zašto Plazma Sportske igre mladih postoje već 22 godine. U svim gradovima ćemo promovirati ovu akciju da bismo djeci usadili ono što Igre i jesu; fair play i pozitivno ponašanje. –

Sveznalica 7400xXpx

Domaćin predstavljanja Ante Konjuh, ravnatelj Osnovne škole Slano podržao je akciju i predstavio programe koje škola provodi kroz cijelu godinu.

U sportskom dijelu programa  sudjelovali su  učenici osnovnih škola Slano, Ston i Primorje i okušali se u pokaznim turnirima u graničaru i malom nogometu Plazma Sportskih igara mladih i velikom pokaznom poligonu MUP-a.

Pripremljenim paketom preventivnih aktivnosti Policajac prijatelj pomagač djeci je omogućeno druženje s policajcima, dijeljenje publikacija i letaka na teme prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja te opasnosti zlouporabe droga, alkohola i kocke te važnosti pozitivnih životnih stilova u sklopu projekta Zdrav za pet. Kroz info punkt „Stani pred kameru i snimi svoju poruku“ djeca su snimala poruke Ja sam za fair play u sklopu projekta Zajedno protiv govora mržnje. Osim navedenog, oko 300-tinjak okupljene djece imala su priliku vidjeti demonstraciju štetnosti utjecaja alkohola na koordinaciju pokreta i motoriku, demonstraciju policijskih vježbi i program prometne kulture za najmlađe.

Nakon paljenja plamena Plazma Sportskih igara mladih u Stonu, kampanja će nastaviti svoj put središnjim trgovima u gradovima u kojima će se održavati javne manifestacije u sklopu Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih tijekom travnja i svibnja u cijeloj Hrvatskoj.

PU dubrovačko-neretvanska

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Sveznalica 7400xXpx

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije