Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

POVEŽIMO SE HUMANOM GESTOM

Zaklade ‘Neretvansko srce’ i ‘Iva Petrušić’ organiziraju Donatorsku večeru, cilj pomoć sugrađanima lošijeg imovinskog stanja

Objavljeno prije

Donatorska večer - Ana Rucner i Marko Škugor

Potaknuti brojnim pozivima za pomoć socijalno ugroženim građanima Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj i socijalna zaklada Prijateljica 2013-te godine osnivaju Zakladu Neretvansko srce. Cilj Zaklade je pomoć osobama s invaliditetom, starim i nemoćnima, studentima slabijeg materijalnog stanja, obiteljima sa više djece te svim onima koji se nađu u nekoj poteškoći. U tu svrhu Zaklada je tokom prošle godine uplatila 35.862 kune pomoći, što je ogroman novac znajući da se financiraju isključivo donacijama te mjesečnom participacijom zaposlenika Udruga Prijatelj i socijalne zaklade Prijateljica.

U zakladi su izuzetno ponosni na stipendiranje jedne djevojke iz Opuzena za vrijeme studiranja na mjesečnoj bazi kao i plaćanje njenog cjelokupnog studija. Redovno sudjeluju na raznim manifestacijama u gradu Metkoviću i šire, veoma uspješno organiziraju već tradicionalnu likovnu koloniju, a na prijedlog organizatora sudjeluju i na humanitarnim akcijama diljem Hrvatske, poput onih kada su donirali pedijatrijski odjel OB Dubrovnik ili Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Specijalnu bolnicu za djecu s poteškoćama u rastu i razvoju Goljak.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Humanitarna zaklada Iva Petrušić djeluje od 2014. godine te je financijski i materijalno pomogla preko 190 osoba s područja Grada Metkovića. Provela je uspješne suradnje s udrugama, Centrom za socijalnu skrb te s osnovnim školama su priveli kraju projekt Ruka pomoći neretvanskoj djeci, koji se provodio na razini cijele doline, a zaklada je zastupala Grad Metković. Organizirala je sajam rabljenih knjiga, razne humanitarne akcije te sudjelovala u raznim manifestacijama Grada Metkovića.

Budući da zaklade djeluju s istim ciljem prilikom jednog neformalnog razgovora došli su na ideju organiziranja Donatorske večeri, čiji bi prihod bio doniran učenicima slabijeg imovinskog stanja, i to za pomoć u kupnji knjiga, financiranju boravka u domovima, sve ovisno o odazivu građana i prikupljenim sredstvima.

Sveznalica 7400xXpx

Cijena večere koja će se održati u Hotelu Dalmacija, u petak 11.ožujka, je 160 kuna, a ona uključuje meni sa predjelom, glavnim jelom, pićem i desertom za cijelu večer te naravno nastup vrhunskih izvođača, koji su se s oduševljenjem odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji. Osim svjetski poznate violončelistice Ane Rucner, nastupit će Marko Škugor, pjevač izvrsnoga glasa, publici najpoznatiji po nastupu na Eurosongu sa pjesmom Mižerja, te domaći FlashBack Band koji će prisutne zabavljati sa popularnim domaćim i stranim hitovima.

Karte možete nabavit na prodajnim mjestima u gradu i to u: Hotelu Dalmacija, Ćakula baru, Gradskom kulturnom središtu, Srednjoj školi Opuzen, Konoba Vrelo u Prudu, UOSI Prijatelj, Caffe bar No Limit, Studio Art, Petra Make up ili rezervirati na telefon 020 680 090.

Važno je naglasiti da na dan održavanja Donatorske večer karte neće biti u prodaji, zato požurite i nabavite svoje karte, učinite dobro djelo jer osmijeh na licima ne može se platiti novcem.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije