Ostanimo u kontaktu

HVALE VRIJEDNA MENTORSTVA U OŠ STJEPANA RADIĆA

Marija Kompar najbolja geografkinja u županiji, do nje nimalo ‘tanji’ Jure Zloić

Objavljeno prije

Marija Kompar

U ponedjeljak, 29. veljače 2016. godine u Gimnaziji Dubrovnik održano je Županijsko natjecanje iz geografije. Na natjecanju je sudjelovalo devet učenika OŠ Stjepana Radića u kategorijama petog; Marija Anković, Pavo Mijić i Marko Planinić, sedmog; Karlo Bajo, Petar Borovac i Stipe Šutalo, i osmog razreda; Marija Kompar i Jure Zloić.

Učenici su ostvarili izvrsne rezultate, a učenica osmog razreda Marija Kompar osvojila je 1. mjesto i tako nastavila niz uspješnih rezultata od prijašnjih godina. Marija je i prethodnih godina predstavljala školu na državnim natjecanjima iz geografije, a ove godine osim osvojena dva 3. mjesta i to iz engleskog jezika i fizike, očekuje je još županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Sigurni smo da Marija putuje na Državno natjecanje i ove godine pa je nastavnica geografije i Marijina mentorica Sanda Blatančić, prof. zadovoljna postignutim rezultatima jer su se pripreme i trud isplatile.

Pod vodstvom mentorice Marije Bukovac uspješan je bio i još jedan osmaš, Jure Zloić koji je zauzeo 2. mjesto. Među najuspješnijim sedmašima je Stipe Šutalo (mentorica Sanda Blatančić, prof.) s osvojenim 2. mjestom, a među petašima izvrsno 3. mjesto osvojio je Pavo Mijić (mentorica Sanda Blatančić, prof.).

I ostali natjecatelji postigli su dobar rezultat: Marko Planinić, 5.r. – 4. mjesto; Libero Mijoč, 7. r. – 4. mjesto, Karlo Bajo, 7. r. – 5. mjesto, Petar Borovac, 7. r. – 6. mjesto, Marija Anković, 5. r. -10. mjesto.

Nema sumnje, OŠ Stjepana Radića je na natjecanjima iz geografije vrlo uspješna, pa od srca čestitamo učenicima i njihovim mentorima, a posebne čestitke novoj županijskoj prvakinji Mariji Kompar.

OŠ Stjepana Radića

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije