Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Usvojen proračun za 2019. godinu u iznosu od 698,8 milijuna kuna

Objavljeno prije

zupanijska-skupstina-131218-6

Na osmoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije usvojen je proračun za 2019. godinu u iznosu od 698,8 milijuna kuna, s projekcijama za 2020. u iznosu od 614,8 milijuna kuna te za 2021. godinu u iznosu od 606,8 milijuna kuna.

Sveznalica 7400xXpx

Župan Dobroslavić uvodno je istaknuo kako je proračun razvojan i jamac stabilnosti te kako će kroz njega proračunski korisnici dobiti barem jednako sredstava kao što je to bilo i tijekom ove godine.

Proračun je usvojen s 23 glasa ZA, dva PROTIV i sedam SUZDRŽANIH.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Odgovarajući na vijećnička pitanja župan Dobroslavić istaknuo je kako se otvaranje Centra za djecu s poteškoćama u razvoju Dva Skalina očekuje prije Božića, a istaknuo je kako će Županija i ove godine isplatiti božićnice umirovljenicima čije su mirovine ispod 1500 kuna.

– Nadamo se da će se više jedinica lokalne samouprave uključiti u ovakav program, mi ćemo u prosjeku isplatiti božićnicu od 700 kuna, – rekao je župan Dobroslavić.

Odgovarajući na upit o prosvjedima u Vela Luci protiv tamošnje marine za koju je Županija izdala koncesiju, župan je istaknuo kako je pogrešna konstrukcija da je koncesionar od Dubrovačko-neretvanske županije dobio išta osim obveze.

– Na natječaju smo imali samo jednog prijavljenog koncesionara koji je ispunio sve uvjete uključujući i bankovnu garanciju. Oni su od nas dobili obvezu i ako je ne budu ispunjavali mi ćemo naplatiti sve što možemo sukladno ugovoru o koncesiji, – rekao je župan.

Zamjenica župana i predsjednica Povjerenstva za mandarine DNŽ Žaklina Marević odgovorila je na upit vezan za akciju prodaje mandarina na javnim površinama u jedinicama lokalne samouprave diljem RH.

– Javilo nam se preko 50 OPG-ova i više od 40 JLS. Akcija je polučila veliki uspjeh, a zadovoljni su kako građani tako i proizvođači mandarina, – rekla je zamjenica Marević.

Osvrćući se na radove u luci Dominče i školjeri u Orebiću zamjenik Cebalo istaknuo je pak kako je vrijednost radova na školjeri 3 milijuna kuna.

– Očekujemo kraj radova do sredine veljače 2019. godine. Realizacijom radova u Luci Dominče dobit će se 80 metara operativne obale i time će se katamaranske linije za početak prebaciti tamo. Vrijednost tog projekta je preko 10 milijuna kuna, a očekujemo završetak tog projekta do sljedeće sezone, – rekao je zamjenik te dodao kako Županija radi na osam luka vrijednosti preko 400 milijuna kuna.

– Što se tiče luke Perna, sve su procedure odrađene prema zakonu i paralelno se radi na projektu zaobilaznice Orebića. Nova luka ne može funkcionirati preko postojeće prometnice jer se time ne bi riješila ni gužva u Orebiću ni bolje povezala Korčula, – rekao je Cebalo te dodao kako je svih osam projekata na listi prihvatljivih projekata za financiranje iz sredstava EU Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Sveznalica 7400xXpx

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije