Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NAGRADA MINISTARSTVA 2.500,00 kn I PRIZNANJE

Učenik Srednje škole Metković Ante Vujnović među 96 najboljih maturanata u 2022. godini

Objavljeno prije

Učenik Srednje škole Metković Ante Vujnović je među 96 maturanata koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo iznosom od 2.500,00 kn te posebnim priznanjem.

Maturanti su nagrađeni temeljem nekoliko kriterija – prema ostvarenom najboljem rezultatu na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100 % na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100 %, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Sveznalica 7400xXpx

Ante Vujnović pohađao je smjer Strojarski računalni tehničar u Srednjoj školi Metković, a važno je naglasiti kako je ispit iz Engleskoga jezika riješio sa 100-postotnim rezultatom.

„Pripremao sam se za državnu maturu, ali zaista nije bilo teško. Naime, imao sam odlično predznanje koje sam stekao tijekom školovanja, a koje su mu usadile moje profesorice Engleskoga jezika iz osnovne i srednje škole – Danijela Matić i Goranka Ivanković. Zbog toga im se ovim putem želim posebno zahvaliti“, kazao nam je Ante.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ante svoje školovanje nastavlja na Sveučilištu u Mostaru na kojem je upisao studij računalstva. S usađenim znanjem i vještinama iz Srednje škole Metković je vrlo zadovoljan.

„Smatram kako je smjer koji sam završio zaista dobar i preporučio bih ga svima jer je to zaista struka kojom ćemo svi mi naći svoje mjesto na tržištu rada u budućnosti“, kazao je Ante.

Piše: Ana Vučković/Metkovic.hr

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije