Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U županiji 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, dvije osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom (13 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 19 osoba iz Dubrovnika, 16 iz Orebića, po dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja, Konavala, Metkovića, Vele Luke i Župe dubrovačke, jednoj osobi iz Stona te četiri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 26 muških i 26 ženskih osoba, a 33 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule su dvije muške osobe iz Dubrovnika (rođ. 1936., 1942.).

Izliječeno je 48 osoba: 17 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, pet iz Ploča, dvije iz Konavala te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Orebića, Pojezerja i Slivnog kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 53 167 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 67 osoba pozitivnih na koronavirus. Devet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su šest na invazivnoj, a tri na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1416 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (dva na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 564 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom, 7 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom (četiri utvrđena brzim antigenskim testom). Riječ je o sedam osoba iz Metkovića, tri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke te jednoj iz Blata i Slivnog.

Ukupno je zaraženo devet osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a osam ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1933. g.).

Izliječeno je 37 osoba: osam iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika i Vele Luke, tri iz Blata i Stona, dvije iz Orebića te jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Opuzena, Ploča. Slivnog, Smokvice i Župe dubrovačke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 360 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 69 942 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus. Tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 374 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 714 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije