Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UČENICIMA SVE TEŽE, A I NASTAVNICIMA

Jesu li zbog korona virusa dvije školske godine posve upropaštene

Objavljeno prije

Korona je zaprijetila svijetu prošle godine. Tako i Hrvatskoj. Milijuni oboljelih, stotine tisuća umrlih. Bolnice u kolapsu, cjepiva nema dovoljno, treći val je u tijeku. Epidemiološke mjere se čas popuštaju, a potom donose odluke o novima.

Umiru članovi obitelji, prijatelji, kumovi, poznanici…

Nastavu u učionicama počesto zamjenjuje nastava na daljinu, odnosno Model-C.

Virus učenicima osnovnih i srednjih škola nije dopustio pohađanje nastave u učionicama, a nastava na daljinu bila je jedino moguće rješenje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Međutim, učenici su ostali ne samo bez nastave u učionicama već i bez brojnih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti, i bez druženja s vršnjacima u slobodno vrijeme. Kako je njima ali i roditeljima, znamo svi, a oni najviše.

Izostale su učeničke ekskurzije i izleti i brojna natjecanja učenika koji su ostali određenih oblika socijalizacije, kontakata i lijepih uspomena.

Korona virus nanio je golemu štetu učiteljima i nastavnicima koji se moraju snalaziti u zadanim okolnostima o kojoj ranije nisu puno znali, kao ni svi ostali.

Opterećeni su preko svake mjere i oni i ravnatelji škola kojima nije lako uspostaviti nove procese nastave u odnosu na nove okolnosti.

Najteža je spoznaja da su tijekom već dvije školske godine učenici ostali bez mogućnosti usvajanja svih programskih sadržaja, pa i bez potrebnog broja nastavnih sati.

Stoga poznati stručnjaci savjetuju nastavnicima da odustanu od tradicionalne organizacije nastavnog sata te da uvodni dio sata traje 30 minuta, a preostalih 15 minuta za obradu novog gradiva, što znači da se u prvih 30 minuta sata radi ponavljanje gradiva što je i prilika da se nadoknadi izgubljeni dio sadržaja.

”Rudarski” posao nastavnika postaje sve teži, pa i zbog približavanja kraja školske godine, a bit će još teži ukoliko ne prestane širenje opake bolesti koja uništava i stanovništvo i gospodarstvo na svim meridijanima i paralelama.

OBAVIJEST O PRIVREMENOJ REGULACIJI PROMETA

Zbog radova na obnovi župne kuće povremeno onemogućen promet dijelom Ulice oca Ante Gabrića

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da će zbog izvođenja radova na obnovi župne kuće povremeno biti onemogućen promet Ulicom oca Ante Gabrića od kbr. 19 do kbr. 45 dana 03. veljače 2023. godine (petak) u periodu od 14.00 do 17.00 sati.

Molimo građane za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa.

GRAD METKOVIĆ

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije