Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata su obrađena 533 uzorka, 264 su pozitivni na koronavirus

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 264 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 148 osoba iz Dubrovnika, 25 iz Župe dubrovačke, 20 iz Orebića, 19 iz Vele Luke, 15 iz Konavala, osam iz Korčule, sedam iz Stona, šest iz Blata, pet iz Dubrovačkog primorja, tri iz Metkovića, dvije iz Opuzena i Trpnja te jednoj iz Kule Norinske, Lumbarde, Ploča i Smokvice.

Sveznalica 7400xXpx

Preminula je jedna ženska osoba iz Župe dubrovačke (rođ. 1938.g.).

Izliječene su 332 osobe: 136 iz Dubrovnika, 47 iz Metkovića, 36 iz Župe Dubrovačke, 24 iz Ploča, 20 iz Konavala, deset iz Vele Luke, devet iz Korčule, osam iz Orebića, sedam iz Dubrovačkog primorja, šest iz Blata, Opuzena i Slivnog, pet iz Stona, četiri iz Lumbarde, tri iz Kule Norinske, dvije s Lastova i iz Pojezerja te jedna iz Smokvice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađena su 533 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 211 899 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 55 osoba pozitivnih na koronavirus, sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, pet je na respiratoru, a dva pacijenta su na kisiku.

U samoizolaciji je 2226 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

DOM ZA ODRASLE OSOBE I REHABILITACIJU METKOVIĆ

Održan sastanak na temu nadogradnje zgrade te proširenja smještajnih kapaciteta

Objavljeno prije

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković posjetili su tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, saborski zastupnik Ivan Ćelić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

S ravnateljicom Doma Vjekoslavom Soldo održali su sastanak na kojem su razgovarali o nadogradnji zgrade Doma te proširenju smještajnih kapaciteta.

Sveznalica 7400xXpx

Naime, Dom u Metkoviću jedina je ustanova u vlasništvu RH na ovom području za smještaj odraslih osoba s invaliditetom te starijih i teško bolesnih osoba. Za obje kategorije postoji lista čekanja s velikim brojem zahtjeva za smještaj. Postojeći kapacitet za smještaj odraslih osoba s invaliditetom je 20, a za starije i teško bolesne osobe 36 korisnika.

Na sastanku je istaknuto kako bi se nadogradnjom zgrade Doma Metković povećali smještajni kapaciteti za 40 korisnika, odnosno za 30 mjesta za starije pokretne i teže pokretne osobe te 10 mjesta za osobe s invaliditetom. Također, u okviru smještajnih kapaciteta za osobe s invaliditetom osigurala bi se dva mjesta za privremeni smještaj koji bi mogli koristiti roditelji koji imaju status roditelja njegovatelja za vrijeme korištenja svog godišnjeg odmora ili u slučaju neke krizne situacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Inače, Dom Metković, osim usluge smještaja, pruža i socijalne usluge poludnevnog i cjelodnevnog boravka te uslugu psihosocijalne podrške djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije