Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

EKO AKCIJA

U Neumu ronioci već tradicionalno čistili podmorje

Objavljeno prije

Ronilački klub Neum tradicionalno svake godine na početku ljetne sezone organizira eko-akciju čišćenja neumskog podmorja.

Na ovoj hvale vrijednoj akciji sudjeluju ronilački klubovi iz cijele Hercegovine, kao i ronilački klubovi iz susjedne Republike Hrvatske.

Na nedjeljnoj akciji sudjeluje oko 50 ronioca iz raznih ekipa. U Neumu su danas RK Dubrovnik, RK Leut Blace, RK Shrek Delta 5 iz Metkovića i RK Mostar, RK Seuh iz Mostara, predvođeni domaćinom RK Neum.

Osim njih sudjelovala je i Granična policija BiH i lokalni mještani koji su se akciji pridružili na svojim plovilima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Predsjednik RK Neum, Ante Džono kaže kako je ovo tradicionalna akcija koja traje već godinama i kroz koju se spoji ugodno s korisnim. “Primarni cilj je očistiti naše neumsko podmorje, skupiti što je više moguće smeća iz mora, ali tu je i druženje s kolegama iz susjednih klubova. RK Neum također sudjeluje na druženjima kod drugih RK kroz godinu i drago nam je da i mi njih možemo ugostiti. Zahvaljujem svim ronilačkim klubovima koji se iz godine u godinu odazijvaju u sve većem broju na ovoj akciji u Neumu.”

Kako su se ekipe spremale prije isplovljavanja, te što su sve izvukli iz mora, pogledajte u foto galeriji koju donosi Neum.online

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije