Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OSNOVNA ŠKOLA DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA

Tiskana slikovnica ‘Sreća’ Karla Sente – pobjednika državnog natječaja Moja prva knjiga

Objavljeno prije

1

Na završnoj svečanosti državnog natječaja Moja prva knjiga koja je održana 27. rujna 2018. u  Domu HV-a Zrinski u Karlovcu našem učeniku Karlu Senti, pobjedniku natječaja, uručena je prva nagrada – tiskana autorska slikovnica.

Državni natječaj Moja prva knjiga koji provodi karlovačka Udruga Kalibra pod pokroviteljstvom MZOS-a još je jednom izazvao ogroman interes mladih stvaralaca iz cijele Hrvatske. Od 726 pristiglih radova bilo je teško odabrati one najbolje, no književnice Sanja Pilić i Silvija Šesto koje su odradile taj posao, složile su se s odabirom čak sedam prvih nagrada. Karlo nagradu dijeli sa šest djevojaka,  a oni su tako već u osnovnoškolskoj dobi postali autori objavljenih slikovnica koje će sada moći pročitati i sva djeca u Hrvatskoj.

Našem Karlu nagradu je uručila književnica Sanja Pilić od koje je dobio najbolje kritike  – svima je preporučila čitanje njegove slikovnice. O slikovnici je napisala, (a objavljeno je na kraju slikovnice):

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U potrazi za srećom Karlo Senta usrećio je čitatelje svojom slikovnicom. Već na prvi pogled naslovnica privlači svojim sjetnim ugođajem koji nam je toliko poznat. Polja lavande, čempresi, crkvica i more vraćaju nas onom dijelu nas koji teži za spoznajom što je zapravo sreća i gdje se nalazi. Autor nas majstorski i perom i slikom uvodi u priču isprepletenu emocijama i čarolijom. Putujemo kroz snovite predjele džungle, velikog grada ili pješčanih obala. Meditativni krajolici ispunjeni su čežnjom i tišinom. Izrazita likovnost i vještina prenošenja osjećaja slikarskom tehnikom, odlične kompozicije, nadahnuta priča, grafički zanimljiva rješenja čine ovu slikovnicu posebnom. Prepuna je atmosfere i kontemplacije, a na kraju otkrivamo i gdje sreća prebiva. U obitelji. (A katkad se nalazi i u rukama i mašti talentiranog autora). Čestitke                                                                                                                                                                                           

Sanja Pilić  

Čestitamo Karlu, njegovoj mentorici Katici Salacan i njegovoj obitelji koja ga je pratila na ovom velikom putovanju.

Tekst/foto: Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije