Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Stožer potvrdio 7 novopozitivnih, što je ukupno 92 zaražene osobe u županiji

Objavljeno prije

Na današnjoj redovnoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije izviješteno je da u našoj županiji ima sedam novozaraženih osoba pozitivnih na koronavirus što je ukupno 92 osobe.

Konferenciju za medije otvorio je župan Nikola Dobroslavić riječima ‘Vidite da i danas radimo, koliko je situacija ozbiljna!’ i dodao da u županiji imamo 7 novih COVID-pozitivnih, što je ukupno 92 osobe. Radi se o proboj u dva doma za starije osobe u Pločama i Dubrovniku, rekao je župan te pozvao sve sugrađane da se danas druže samo u krugu svoje uže obitelji!

Sveznalica 7400xXpx

Načelnik Stožera Joško Cebalo je izvijestio da je do danas na testiranje u Zagreb upućeno 886 uzoraka od kojih su 92 pozitivna. Hospitalizirana je 31 osoba, 23 u OB Dubrovnik, a 8 u Studentskom domu. Svih 18 osoba iz Doma za starije i nemoćne u Pločama je pozitivno: 12 štićenika i 6 djelatnika. U Domu za starije u Dubrovniku uzeti su brisevi svih korisnika i djelatnika, do sada je stiglo 12 nalaza koji su svi negativni. Stigla je pošiljka od 55.000 kirurških maski koje će biti proslijeđene prema zdravstvenim ustanovama.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić je rekao da je trenutno u bolnici hospitalizirana 31 osoba. Jedna osoba je premještena jučer u KBC Split i nalazi se teškom stanju i još jedna u Kliniku ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu. Imamo do sada 4 izliječena pacijenta. Svi pacijenti iz Doma za starije u Pločama su hospitalizirani, njih 12, koji su zbog dobi i drugih zdravstvenih problema u teškom stanju a jedna zaposlenica je u Studentskom domu. Još četiri osobe iz doma u Dubrovniku su u hospitalizirane.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ-a Mato Lakić je rekao da od jučer imamo 7 novih slučajeva zaraze od koji je 5 iz Doma za starije u Pločama, 1 osoba iz Konavala i 1 iz Općine Slivno koja je kontakt spomenute osobe iz Ploča.

Načelnik PU dubrovačke Ivan Pavličević kazao je kako su sugrađani poslušali njihove upute. Tisuće gostiju preko graničnih prijelaza je prolazilo, a sad se broje zanemarive i jednoznamenkaste brojke.

UPALJENA DRUGA ADVENTSKA SVIJEĆA

Na Trgu kralja Tomislava upaljena svijeća mira

Objavljeno prije

Druga je nedjelja Došašća. Na Trgu kralja Tomislava upaljena je druga adventska svijeća, svijeća koja simbolizira mir.

Kako smo prethodno bili podijelili, glazbeno-recitatorski program koji se trebao održati povodom paljenja druge adventske svijeće je otkazan zbog lošeg vremena.

Sveznalica 7400xXpx

 

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije