Ostanimo u kontaktu

PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Stožer civilne zaštite Grada Metkovića donio nove mjere

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Grada Metkovića danas je 16. ožujka 2020. godine u prostorijama Ustanove za kulturu i sport Metković u 11 sati održao sjednicu, na kojoj je bio nazočan i gradonačelnik Dalibor Milan. Na sjednici su se prokomentirale mjere koje su već donesene, te se raspravljalo o situaciji u vezi s epidemijom novog koronavirusa – COVID 19. Raspravilo se i razmotrilo niz novih preporuka koje su sažete u sljedeće

Z a k lj u č k e

  1. Preporučuje se da na posljednjim ispraćajima pokojnika na gradskim grobljima prisustvuju samo članovi uže ožalošćene obitelji pokojnika.
  2. Ugostiteljski objekti i noći klubovi trebaju poštovati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezano za higijenske standarde i brojku do 100 osoba na takvim mjestima uključujući zaposlenike.
  3. Sportska infrastruktura o kojoj skrbi Grad Metković putem Ustanove za kulturu i sport (nogometni tereni, teniski tereni, boćarski dom, pomoćna igrališta) do daljnjega je zatvorena za korištenje i na istima ne mogu biti održavani nikakvi oblici treniranja i igranja.
  4. Preporučuje se građanima da prate svakodnevno situacije oko prelaska državne granice sa Bosnom i Hercegovinom, te da svoje aktivnosti prilagode aktualnom režimu na graničnim prijelazima. U ovom trenutku granični prijelazi za pogranični promet nisu otvoreni, odnosno pogranične propusnice ne vrijede. Ulazak hrvatskih državljana u BiH je moguć na graničnim prijelazima Gabela Polje, Doljani i Nova Sela. Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u BiH – popunjavaju upitnik i ukoliko nemaju simptoma mogu ući u BiH. Hrvatski državljani koji imaju prebivalište u BiH – na ulasku u BiH dobivaju rješenje o samoizolaciji. U BiH se može ući samo uz putovnicu, a ne osobnu iskaznicu kao što je do sada bio slučaj.

Podsjećamo na donesene mjere i odluke o kojima je javnost već obavještena:

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine se uz obustavu rada škola, obustavio na dva tjedna i rad dječjih vrtića na području grada Metkovića kao i područnih vrtića u Vidu i Otrić Seocima (kojima je osnivač Grad Metković). Za one roditelje koji ne mogu osigurati čuvanje djece, omogućit će se dežurstvo u vrtićima. Upute o dežurstvima roditelji su dobili  od zaposlenika ustanove u ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine. Grad Metković apelira roditeljima da, ukoliko ne postoji nužna potreba da naredna dva tjedna djecu ne vode u vrtiće. Tijekom razdoblja trajanja ove  Odluke, roditelji čija djeca ne budu pohađali vrtić biti će oslobođeni plaćanja mjesečne subvencije za program predškolskog odgoja.

Na području grada Metkovića zabranjeno je pravnim i /ili fizičkim osobama organiziranje bilo kakvih sportskih, zabavnih, kulturnih i/ili rekreativnih i manifestacija i javnih skupova.

Preporučeno je svim ostalim ustanovama predškolskog odgoja kojima nije osnivač Grad Metković, kao i svim obrtima za čuvanje djece na području grada Metkovića, da privremeno obustave rad u navedenom razdoblju.

Preporučeno je da se svim privatnim ustanovama za obrazovanje da svoje aktivnosti u razdoblju od naredna dva tjedna prilagode odlukama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Gradska uprava, kao i ostale gradske ustanove i trgovačka društva kojima je osnivač Grad Metković, prestaju raditi sa strankama od ponedjeljka 16. ožujka naredna dva tjedna. Za sva pitanja i informacije, građani se i dalje mogu obraćati djelatnicima putem e-maila ili telefona. Svi kontakti s brojevima telefona i e-mail adrese nalaze se na web stranicama Grada Metkovića www.grad-metkovic.hr.

Stožer civilne zaštite Grada Metkovića (2)

Sukladno prethodnoj točki Grad Metković privremeno je obustavljeno i zaprimanje zahtjeva po Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti za ulaganja u poljoprivredi na području Grada Metkovića u 2020. godini, počevši od 16. ožujka do 29. ožujka 2020. godine.

Upućujemo sve javne institucije, u kojima će postojati dežurstva, da na ulaze stave dezinfekcijska sredstva te da se pridržavaju mjera prevencije. Pozivamo i sve gospodarstvenike i obrtnike da bilo kakva okupljanja ili događanja svedu na minimum.

Stožer civilne zaštite Grada Metkovića poziva još jednom, sve građane na odgovorno ponašanje sukladno uputama nadležnih tijela, a organizatore skupova i svih drugih događanja na striktno pridržavanje i praćenje preporuka.

O novim mjerama, uputama i odlukama javnost će biti pravovremeno obavještena.

GRAD METKOVIĆ

LOKALNI IZBORI 2021.

Odaziv birača u Metkoviću do 16,30 sati 41,82 posto

Objavljeno prije

Odaziv birača na 16 biračkih mjesta u Metkoviću do 16,30 sati iznosi 41,82 posto, dok je na nivou Dubrovačko-neretvanske županije nešto veći te iznosi 43,21 posto.

Podsjetimo, izlaznost do 11,30 sati u Metkoviću je bila 18,21 posto dok je na nivou županije iznosila 18,95 posto.

Donosimo detaljan prikaz izlaznosti po biračkim mjestima

Lokalni izbori 2021, Izlaznost do 16,30 sati

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije