Ostanimo u kontaktu

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

U Metkoviću počinje s radom izdvojena COVID-19 ordinacija

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Po naputcima Ministarstva Zdravstva, da se osiguraju posebno izdvojene ordinacije za trijažni pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus, Dom zdravlja Metković u najkraćem roku je uredio i radno organizirao potreban prostor za početak rada. Ordinacija se nalazi na lokaciji pomoćne zgrade Doma zdravlja Metković u ulici Ante Starčevića 12 (iza DM-trgovine) te počinje sa radom u petak 20.ožujka 2020.godine u 24-satnom dežurstvu.

U ordinaciji će po rasporedu dežurati timovi obiteljske medicine. Budući da je Ministarstvo Zdravstva izdalo naputak o mobilizaciji zdravstvenog osoblja u navedenoj će ambulanti dežurati i ostali zdravstveni djelatnici zaposleni u Domu zdravlja.

Molimo pacijente da se strogo pridržavaju već navedenih preventivnih mjera i naputaka te ukoliko imaju sumnju na COVID-19 da nikako ne idu u prostorije Doma zdravlja ili na Hitnu medicinsku pomoć. I dalje preporučamo iz svoga doma nazvati epidemiologa (098/243-454) ili novoformiranu ordinaciju (020/800-071).

Apeliramo na sve rizične skupine, kronične bolesnike te osobe starije od 65 godina da se telefonski posavjetuju sa obiteljskim liječnikom prije dolaska u ordinaciju Doma zdravlja.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Bez novozaraženih i protekla 24 sata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Od uzoraka poslanih u petak, svi preostali su negativni, a od jučer poslanih 18 uzoraka na analizu, 10 je negativnih, a za preostalih 8 još se čekaju rezultati.

Danas imamo i jednu izliječenu osobu, i to iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 2912 uzoraka.

S današnjim danom hospitalizirana su 2 pozitivna pacijenta smještena na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik.

U samoizolaciji je ukupno 5 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije