Ostanimo u kontaktu

OPĆINSKI SUD U METKOVIĆU

Stipe Gabrić – Jambo nepravomoćno oslobođen u aferi ‘Suša’

Objavljeno prije

Stipe Gabrić Jambo

Bivši gradonačelnik Grada Metkovića, Stipe Gabrić-Jambo, jučer je na Općinskom sudu u Metkoviću nepravomoćno oslobođen, u sudskom postupku koji se protiv njega vodio zbog nenamjenskog trošenja državnog novca u javnosti poznatoj aferi “Suša”.

Podsjetimo, Jambo je 2003. godine sa novcem koji je bio namijenjen ublažavanju šteta od suše u iznosu od četiri milijuna kuna kupio zgradu “Poduha” u samom središtu Metkovića. Radi se o 5,5 milijuna kuna, novcima koje je država uplatila na račun Grada Metkovića, a koji su bili namijenjeni lokalnim poduzetnicima za ublažavanje šteta nastalih od dugotrajne suše. Nakon toga, oko 350 ljudi je taj novac preuzelo sa računa te ga vratilo u gradsku blagajnu da bi se njime kasnije kupila stara zgrada bivšeg “Poduha”.

Kada je 2014. godine Općinski sud u Metkoviću ponovno potvrdio optužnicu DORH-a, Stipo Gabrić Jambo je tada izjavio:

– Tereti me se da sam oštetio državni proračun u korist proračuna Grada Metkovića. Pa, čiji je Metković i čija je država? Stoljećima su kase bile negdje drugo, ili u Beogradu, ili Zagrebu ili sada u Bruxellesu. Optužuju me da sam oštetio proračun za 4,5  milijuna kuna, ma da je barem bilo 45 ili 450 milijuna, kazao je Jambo te dodao ‘prijatelju, ja sam miran’.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije