Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

KONTINENTALNO OPET PADA SNIJEG

Snježna mećava upravo snimljena na Biokovu /VIDEO/

Objavljeno prije

Snijeg, Sv. Jure, Biokovo

I dok je Metković danas uživao u blagom porastu temperature koje se popela iznad 4°C, uz blagu kišu i jači vjetar, na Biokovu trenutačno vlada velika snježna mećava.

Kako se vidi na snimci objavljenoj na Facebook stranici Crometea, prizori s Biokova podsjećaju na scene iz holivudskih filmova katastrofe. “Dosad je palo oko 20 cm snijega”, piše uz videosnimku.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Vremenska prognoza danas za Metković najavljuje većinom oblačno s povremenom kišom, uz umjereno do vrlo jako jugo, koje bi potkraj dana moglo okrenuti na sjeverozapadnjak i buru.

Sveznalica 7400xXpx

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Sveznalica 7400xXpx

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije