Ostanimo u kontaktu

GRADSKI PROJEKTI

Radovi na odvodnji viška vode s igrališta Dječjeg vrtića Metković u punom jeku!

Objavljeno prije

Od otvorenja Dječjeg vrtića Metković 2003. godine, postoji problem odvodnje viška voda s područja dječjeg igrališta, što ometa odvijanje dječjih programa.

Uvidjevši taj problem, pristupili smo izradi projektne dokumentacije, a nedugo zatim i izvođenju radova na odvodnji viška voda s navedenog područja.

U svrhu sprječavanja nastajanja viška vode, radovi na ovom projektu uključuju izgradnju podzemne drenaže igrališta vrtića po shemi ”riblja kost”, te odvođenje vode oborinskim kolektorom u prometnicu pokraj vrtića i priključak na postojeću kanalizaciju u Ulici kralja Zvonimira.

Od početka mandata naglašavam kako su djeca i mladi prioritet i nisam želio da to ostane samo na riječima, – rekao je gradonačelnik Dalibor Milan.

Vrijednost projekta je 355.000,00 kuna s PDV-om, a radovi se financiraju sredstvima Grada Metkovića.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Četiri nova slučaja zaraze koronavirusom su zabilježena u posljednja 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške i dvije ženske osobe: dvije iz Ploča, te jedna iz Metkovića i Opuzena.

Izliječene su četiri osobe: dvije iz Opuzena, jedna iz Dubrovnika te jedna iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađen je 391 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 78 593 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su tri osobe pozitivne na koronavirus.

U samoizolaciji su 162 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 809 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije