Ostanimo u kontaktu

GRADSKI PROJEKTI

Radovi na odvodnji viška vode s igrališta Dječjeg vrtića Metković u punom jeku!

Objavljeno prije

Od otvorenja Dječjeg vrtića Metković 2003. godine, postoji problem odvodnje viška voda s područja dječjeg igrališta, što ometa odvijanje dječjih programa.

Uvidjevši taj problem, pristupili smo izradi projektne dokumentacije, a nedugo zatim i izvođenju radova na odvodnji viška voda s navedenog područja.

U svrhu sprječavanja nastajanja viška vode, radovi na ovom projektu uključuju izgradnju podzemne drenaže igrališta vrtića po shemi ”riblja kost”, te odvođenje vode oborinskim kolektorom u prometnicu pokraj vrtića i priključak na postojeću kanalizaciju u Ulici kralja Zvonimira.

Od početka mandata naglašavam kako su djeca i mladi prioritet i nisam želio da to ostane samo na riječima, – rekao je gradonačelnik Dalibor Milan.

Vrijednost projekta je 355.000,00 kuna s PDV-om, a radovi se financiraju sredstvima Grada Metkovića.

VISIBABA KRALJICE OLGE

Zanimljivo poslijepodne u prirodi članova Ornitološkog društva Brkata sjenica

Objavljeno prije

Foto: B.I./fb Brkata sjenica

Još jedno poslijepodne u prirodi članova Ornitološkog društva Brkata sjenica rezultiralo je zanimljivim nalazima i fotografijama. Prenosimo osvrt.

– Dan ne baš lijep, oblačno nije da mi se stoji doma korona nemaš di pa se odluka nameće sama po sebi odlazimo u prirodu vidjeti ima li šta u ptičjem svijetu nova na lokaciji gdje nismo duže vrijeme bili. Lokaciju za sada ne bi otkrivali zbog zanimljivosti koja slijedi. Šta se ptica tiče kao i obično škanjci, kobci i vjetruše od grabljivica i solidan broj pjevica uz jedno gnijezdo brgljeza kamenjara koje će biti u galeriji fotografija. Zanimljivost koju smo spomenuli odnosi se na Visibabu kraljice OlgeGalanthus reginae-Olgae koja po dosadašnjim saznanjima ima stanište od Grčke, Sicilije do juga Hrvatske, Snježnice u Konavlima i Kuparima kod Dubrovnika. Ako se pokaže točnim na što upućuje izgled, vrijeme cvatnje i siva pruga sredinom lista što je razlikuje od druge vrste u Hrvatskoj Galanthus nivalis biti će to vrijedan nalaz za dolinu Neretve i Hrvatsku. Podaci i slike idu u stručne službe ministarstva koje će mislim potvrditi da se radi o visibabi kraljice Olge. Poslijepodne koje nije baš obećavalo ipak se pretvorilo u nešto vrlo lijepo.

Opis Visibaba kraljice Olge – Preneseno sa Wiktipedije

Visibaba kraljice Olge, jedna od dviju vrsta visibaba koje rastu u Hrvatskoj. Ova vrsta raste tek u Grčkoj, otoku Siciliji, i na jugu Hrvatske, na obroncima Snježnice u Konavlima i u Kuparima kod Dubrovnika. Ime je dobila u čast grčke kraljice Olge, bake britanskog princa Filipa. (Wikipedia)
Red: Šparogolike. Viša klasifikacija: Visibaba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije