Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

MOTIVIRAJUĆA PRIČA JEDNE METKOVKE

Puna volje za životom, Tonća Šiljeg u borbi s teškom bolešću spas pronašla na drugom kraju svijeta

Objavljeno prije

Tonća Šiljeg

U našem malom gradu Metkoviću živi cura po imenu Tonća Šiljeg. Osim što ima anđeoski glas (poslušajte video prilog) ima i veliku hrabrost koju bi malo tko od nas imao.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Tonća Šiljeg cura je vesele naravi koja ne da priznati niti misliti o bolesti, o križu kojeg nosi ona i njezina obitelj. Ta je hrabra cura prije osam godina svojom viješću o dandanas nepoznatoj dijagnozi rastužila prijatelje, susjede i sve koji je poznaju. Prognoze doktora u Lijepoj našoj, sudeći po stanju i stalnim nesvjesticama, bile su strašne, da je čeka život na štakama, kasnije i u kolicima te ono najgore, jer ne znaju koja bolest napada tijelo.

Ali Tonća je rekla dosta. Prekinula je školovanje radi bolesti i svakodnevno ležala u sobi sa svojim medicinskim psom, koji joj je još uvijek desna ruka. Ali ni to vrijeme nije bacila u vjetar. Htjela je završiti školu i da, ljudi, uspjela je. Zahvaljujući svojoj volji i upornosti te online pripremama i ispitima, Tonća je završila s diplomom Cambridgea u rukama i zanimanjem učiteljice engleskog jezika.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Znajući da lijeka u Hrvatskoj nema i da joj je svaki dan sve gore, počela je na internetu istraživati gdje bi joj bilo najbolje liječenje. Po klimi, hrani, njezinu zanimanju i liječenju kao najbolja se pokazala Koreja. Tonća se nije dvoumila, sve je objasnila roditeljima i krenula na posao. Kako je u Koreji teško dobiti posao ako ne znate jezik, odmahnula je rukom te nakon godinu dana svladala korejski jezik u govoru i pismu. Svi u nevjerici i šoku za takvom voljom za životom, Tonća pronalazi posao i stan i sve druge uvjete za život na drugoj strani svijeta.

I da, Tonća kupuje avionsku kartu za Koreju! Sa suzama u očima hoće li uspjeti doći i ispuniti svoj san, nakon 26 sati leta javlja se da je došla i smjestila se. Dvadeset je dana otkako je u Koreji, a prvi rezultati već su tu. Bacila je štake, samostalno hoda i spava bez tableta. Tonće kapa do poda, ne preostaje nam ništa nego ti se diviti, kao i tvojim roditeljima Igoru i Slavi Šiljeg.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Tonće primi puno pozdrava i znaj da je tvoj voljeni Metković uz tebe!

Pripremio: Marin Medak / Metkovic-news.com

ROKO TOLIĆ 740/300px

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px
ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije