Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

HSU PROVODI AKCIJU SKUPLJANJA POTPISA

Peticija protiv poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja

Objavljeno prije

Prikupljanje potpisa protiv poskupljenja dopunskog osiguranja

Hrvatska stranka umirovljenika na području cijele Hrvatske do 30 travnja pokreće akciju skupljanja potpisa građana protiv poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna. Prikupljanje potpisa na području grada Metkovića organizira i Gradska organizacija HSU-a Metković, a građani će potpise ovaj tjedan moći dati u Metkoviću dana 12. i 16.travnja u vremenima od 09 – 11 sati, u Ul. Ante Stračevića, kod pošte.

Sveznalica 7400xXpx

Za starije osobe i osobe s invaliditetom koje nisu u stanju doći na punktove gdje se prikupljaju potpisi članovi Gradskog odbora HSU-a će potpise prikupljati i po kućanstvima.

Pozivamo građane, udruge civilnog društva, političke stranke, umirovljeničke sindikate i udruge koje dijele vrijednosti jednakosti i solidarnosti da nam se pridruže u prikupljanju potpisa.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Obraćamo se populaciji od 1,6 milijuna korisnika dopunskog zdravstvenog osiguranja koji uredno plaćaju svoju policu i kojima se dodatno želi uzeti 400 milijuna kuna u godinu dana.

Želimo vidjeti koliko su građani voljni preuzeti sudbinu u svoje ruke i javno reći da im se sviđa ili ne sviđa da netko dere kožu s njihovih leđa, sa ili bez potrebe.

Građani plaćaju svoje police u 98 posto slučajeva. Država je svoju policu, koju je dužna u potpunosti pokriti, platila na razini 31 kune od 70 kn. Vlada ovim želi dodatno opteretiti građane,a ovim postoji velika opasnost da će osobe koje plaćaju dopunsko osiguranje , preći u privatne osiguravajuće kuće čime će se i uništiti sustav solidarnosti što će dovesti da i one socijalne kategorije građana koji su oslobođeni plaćanja dopunskog osiguranja također biti prisiljeni isto plaćati.

Također, HSU predlaže povećanje cenzusa za oslobođenje plaćanja police dopunskog zdravstvenog osiguranja na 2200 kuna za samca i 1800 kuna po članu obitelji jer su sadašnji cenzusi utvrđeni daleke 2004. godine a iznose 1516 kuna po članu obitelji i 1939 kuna za samca.

Ovi postupci Vlade čine sve nedostupnijom zdravstvenu zaštitu za stare i siromašne.

GO HSU Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

Sveznalica 7400xXpx

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije