Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

MATICA UMIROVLJENIKA METKOVIĆ

Metkovski umirovljenici posjetili znamenitosti Bokokotorskog zaljeva

Objavljeno prije

U utorak, 23. travnja 2024. članovi Matice umirovljenika Metković sa svojim prijateljima iz metkovskog HSU-a posjetili su znamenitosti Bokokotorskog zaljeva.

Bio je to jednodnevni izlet na kojem su obišli Herceg Novi i crkvu sv. Leopalda Mandića, Perast te brodicom do otoka Gospe od Škrpjela i na kraju povijesne znamenitosti Kotora, Stari grad i katedralu sv. Tripuna te crkvu sv .Ozane koja čuva zemne ostatke sv. Ozane Kotorske.

Povratak u Metković bio je pun lijepih dojmova, priča nam predsjednica Matice umirovljenika Metković, Zorica Nižić.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– U ranim satima krenuli smo iz Metkovića a prva stanica nam je bio Herceg Novi posjet crkvi sv. Leopalda Mandića. Potom smo se uputili u Perast te brodicom do otoka Gospe od Škrpjela, gdje nam je don. Srećko Majić propovijedao o povijesnoj znamenitošću ovog otočića. Priča datira iz 15. stoljeća, kada su braća Martećić, tada na samoj hridi (škrpjelu), pronašli Gospinu sliku i u znak zahvalnosti Gospi za ozdravljenje jednog od njih dvojice tu podigli katoličku kapelicu. Poslije tijekom stoljeća Peraštani su nasipanjem kamena i potapanjem starih jedrenjaka povećali površinu otoka, za koji se kaže da je jedini umjetni otok na Sredozemlju nastao nasipanjem kamenja i potonućima kamenjem natrpanih brodova u znak zahvalnosti pomoraca za sretan povratak i ozdravljenja bolesnih. Kao rođendan otoka uzima se 22. srpnja 1452. godine, dan kada su braća pronašla Gospinu sliku, a danas na taj dan tradicija da se sve barke ispunjene kamenom i u procesiji pjevaju Gospi, – prepričava nam Zorica Nižić te s putem nastavlja prema Kotoru.

– Iz Perasta putovanje nastavljamo prema Kotoru, razgledavanjem povijesnih znamenitosti Staroga grada, katedralu sv. Tripuna te crkvu sv .Ozane koja čuva zemne ostatke sv. Ozane Kotorske. Nakon toga smo još prošetali Kotorom i druženje nastavili u obližnjem restoranu, – otkrila nam je Nižić i za kraj dodala fotku pored Pelješkoga mosta koju su napravili u povratku za Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA METKOVIĆ

Do petka traju audicije za upisi u prvi razred 2024./2025. školske godine

Objavljeno prije

Osnovna glazbena škola Metković otvara prijave za audiciju za upis u prvi razred 2024./2025. školske godine. Prijave se vrše isključivo online do petka, 24.05.2024. godine.

Sve potrebite informacije i upute, kao i sama prijavnica nalaze se na mrežnoj stranici OGŠ Metković.

OGŠ Metković

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

 

 

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije