Ostanimo u kontaktu

POLICIJSKO IZVJEŠĆE

Proteklog vikenda na frekvenciji 192

Objavljeno prije

Uhvaćen dok je obilazio stabljike

stabljike-marihuaneU petak, 23. kolovoza, u jutarnjim satima, prilikom provođenja zasjede na predjelu Crni dolac, u blizini mjesta Vida, Metković, policijski službenici Postaje granične policije Metković zatekli su 28- godišnjaka prilikom zalijevanja i gnojidbe pet stabljika indijske konoplje visine oko 150 do 180 centimetara.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama protiv 28-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Trinaest osoba zatečeno s drogom

drogaTijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 13 zapljena opojne droge. Kod ukupno 13 osoba pronađena je i oduzeta marihuana, hašiš i lijekovi koji se nalaze na listi opojnih droga i to u devet slučajeva na graničnim prijelazima te kod četiri osobe na području Lastova i Ploča. Radi se o četiri državljanina RH, dva državljanina Španjolske te po jednom državljaninu Irske, Austrije, Italije, Kosova, Njemačke, Crne Gore i Švedske koji su prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

 

Prelazila granicu s krivotvorenim dokumentima

granicni-prijelaz-krasoviciU petak, 23. kolovoza, oko 19.50 ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Karasovići pristupilo je osobno vozilo talijanskih nacionalnih oznaka u kojem se kao putnica nalazila 25-godišnja državljanka Kosova. Ona je, prilikom obavljanja kontrole putnih isprava, policijskom službeniku na uvid dala putnu ispravu, osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu za koje isprave je utvrđeno da su krivotvorene.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprava, ona je u subotu, 24. kolovoza u 14 sati predana pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

 

Vikend na prometnicama

prometna-policijaTijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 13 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 726 represivnih mjera od čega izdvajamo 316 zbog prekoračenja brzine i 32 zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

U noći sa subote na nedjelju, 24./25. kolovoza od 22 do 6 sati na području PU dubrovačko-neretvanske provedena je preventivno-represivna akcija „Alkoholiziranost vozača“ u sklopu koje su poduzete 52 represivne mjere od čega 25 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

PP METKOVIĆ

54-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo ‘Protupravna eksploatacija rudnog blaga’

Objavljeno prije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković i Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 54-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo „Protupravna eksploatacija rudnog blaga“ .

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je od kraja 2015. g. do sredine veljače ove godine, kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Metkoviću, suprotno odredbama Zakona o rudarstvu, na dijelu eksploatacijskog polja Bijeli Vir, dopustio obavljanje rudarskih radova na eksploataciji mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena izvan granica dodijeljene koncesije i time omogućio protupravnu eksploataciju preko 43 tisuće kubika tehničko-građevinskog kamena u rastresitom stanju, vrijednosti preko 800 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenog 54-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije