Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

BIJELI VIR

Proslava blagdana Gospe Lurdske

Objavljeno prije

Foto: bijeli vir.hr

Foto: bijeli vir.hr

Župa Dobranje – Bijeli Vir proslavila je u nedjelju, 11. veljače, svetkovinu zaštitnice u crkvi Gospe Lurdske u Bijelom Viru.

Sveznalica 7400xXpx

Slavljene su tri mise, a središnju, kojoj je prethodila procesija kroz mjesto s kipom Blažene Djevice Marije uz pjevanje litanija i marijanskih pjesama prevodio je ravnatelj Nadbiskupskoga sjemeništa u Splitu i profesor na splitskom KBF-u dr. don Edvard Punda. U koncelebraciji bili su župnik i neretvanski dekan don Stipe Jerković i župnik župe Vidonje don Mladen Margeta.

– Slavimo blagdan Gospe Lurdske. Sigurno da taj blagdan nije dao Blaženoj Djevici Mariji1 ništa novo u odnosu na ono što je ona imala dok je živjela na ovoj zemlji, dok je pratila svoga sina Isusa Krista, ali ovaj blagdan nam pomaže da se učvrstimo u vjeri, u suradnji s Blaženom Djevicom Marijom u povijesti spasenja. Ovaj blagdan je prvenstveno vezan uz ono što nazivamo dogma bezgrešnog začeća – rekao je dr. Punda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Svima nama želim danas da nam ovaj blagdan pomogne dublje povjerovati da je Bog doista dobar, da ništa nije pogriješio, da nikada ništa krivo ne čini, i ako smo i slabi i bolesni, to može biti prilika da se više pouzdamo u Boga – naglasio je vlč. Punda i dodao: – Tko bi nam bio ravan da nemamo nikakvih ograničenja, iz čega bismo zavapili Bogu da nemamo ograničenja, slabosti, da nemamo patnju. Ove stvari doista Gospodin dopušta da možemo životno zavapiti, da možemo tražiti pomoć od njega, jer doista sami po sebi ne možemo učiniti ništa. Tražimo od Boga najprije duhovno zdravlje po zagovoru BDM, što znači imati vjeru, imati život vječni u sebi, biti miran ako imamo fizičke bolesti, znati da je Bog dobar otac da se brine za nas.

Na kraju misnog slavlja vlč. Jerković zahvalio je svima koji su pridonijeli ovom slavlju, napose vlč. Pundi i vlč. Margeti te parohu pravoslavne crkve u Metkoviću o. Borisu Čoloviću, gradonačelnici općine Zažablje Maji Vrnogi kao i svim vjernicima i hodočasnicima susjednih župa Neretvanskoga dekanata.

izvor: www.ika.hr

Fotogalerije s proslave svetkovine možete pogledati na blogu Bijelog Vira, odnosno, putem ovih poveznica.

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Sveznalica 7400xXpx

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije