Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

PUNIH 28 GODINA JE PROVELA U METKOVIĆU

Preminula sestra Magdalis, dugogodišnja odgajateljica u DV Mali Isus

Objavljeno prije

S. Magdalis (Dragica) Krnjača, kći Ante i Ive rođ. Dukić, rođena je 23. kolovoza 1954. u Košutama, župa Trilj, danas Košute. Došla je u Družbu Sestara Služavki Maloga Isusa 18. listopada 1970. godine. Blaženo je preminula jutros, 2. lipnja 2022. godine, u samostanu u Košutama, u koji je prije dva dana smještena.

Kao odgajateljica u Dječjem vrtiću Mali Isus u Metkoviću provela je punih 28 godina.

Privremene redovničke zavjete položila je 6. siječnja 1974., a doživotne zavjete 6. siječnja 1980. godine u Dubrovniku.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Završila je srednju stručnu školu-smjer konfekcioner tekstila, stekla Uvjerenje o osposobljenosti za pomoćne poslove u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, a na Institutu za duhovnu formaciju stekla svjedodžbu o dvogodišnjem pohađanju s položenim ispitima tečaja za sestre juniorke. Imala je prirođeni sluh i smisao za crkveno pjevanje, izraziti dar za umjetnički ručni rad i aranžiranje. Vrlo kreativna u radu s djecom u dječjim vrtićima.

Poslije položenih privremenih redovničkih zavjeta u siječnju 1974. godine poslana je u Donju Lastvu u Boki kotorskoj, gdje godinu dana iz samostana uređuje župsku crkvu, kiti, uređuje crkveno rublje i vodi crkveno pjevanje. Istu službu godinu dana vrši i u župi Gruda u Konavlima, a uz to izrađuje džepmere na stroju za pletenje za potrebe mještana. Ovo isto godinu dana vrši i u župi Cista Velika. Od 1976. do danas, do njezine smrti, započinje njezin rad s djecom u dječjem vrtićima u nekoliko samostana. Kroz 46 godina neumorno radi u dječjim vrtićima, u kojima do izražaja dolazi njezina prirođena kreativnost, umjetnički dar za pjevanje, kreaciju, aranžiranje. Od 1976. do 1984. radi u dječjem vrtiću u samostanu u Krilu Jesenicama; od 1984. do 1994. u dječjem vrtiću u samostanu u Metkoviću, od 1994. do 2004. u dječjem vrtiću u Kaštel Kambelovcu, gdje jedno vrijeme uz tu službu vrši i službu predstojnice. Od 2004. ponovno dolazi u Metković i radi u dječjem vrtiću “Mali Isus” – podružnica Metković, u kojem predano radi do svibnja 2022., praktički do svoje smrti, do odlaska iz samostana u Metkoviću, 1. lipnja, dan prije svoje smrti. U dječjem vrtiću u Metkoviću radi punih 28 godina, skoro do zadnjih dva mjeseca kad su se počeli pojavljivati znakovi teške bolesti. Taj rad je voljela i svom dušom je bila predana u služenju Isusu u odgajanju malenih.

Sveznalica 7400xXpx

Sprovod će se održati u subotu, 4. lipnja u 16,30 sati u župi Košute.

Počivala u miru Božjem.

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije