Ostanimo u kontaktu

PP METKOVIĆ

Policijski službenici održali edukativno predavanje u Dječjem vrtiću Služavki Malog Isusa u Metkoviću

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Policijski službenici Policijske postaje Metković su u petak, 31. svibnja, posjetili dječji vrtić časnih sestara – Služavki Malog Isusa u Metkoviću i, na djeci zanimljiv i prihvatljiv način, održali predavanje na temu sigurnog sudjelovanja u prometu.

Kroz druženje s policijom djeca su saznala puno korisnih informacija o ponašanju u prometu s naglaskom na sigurno prelaženje ceste, kretanje pješačkim prijelazima, ponašanju na semaforima, regulaciji prometa od strane policijskih službenika i važnosti korištenja sigurnosnih sjedalica u vozilima.

Djeci su pojašnjene potencijalno opasne situacije, a prilikom posjeta imala su priliku vidjeti i vozilo prometne policije koje se koristi prilikom nadzora prometa i očevida prometnih nesreća, kao i uređaje koji se tom prilikom koriste.

Na kraju druženja dječica su na poklon dobila prometne bojanke i slikovnice, a policijski službenici crteže koje su im djeca u znak zahvalnosti osobno nacrtala.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzetih 10 uzoraka, 3 su negativna, a za 7 se još čekaju rezultati. Devet uzoraka poslanih na analizu prekjučer, a za koje rezultate nismo imali do slanja prošlog priopćenja, su također negativni. Danas je još jedna osoba ozdravljena, također iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb je poslano je 3150 uzoraka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji u našoj županiji više nema niti jedna osoba, a od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije