Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRIJENOS ISKUSTAVA S NACIONALNE NA LOKALNU RAZINU

Predstavnici Agencije za investicije i konkurentnost održali radionicu u Metkoviću

Objavljeno prije

1104_Agencija za investicije i konkurentnost 1

U galeriji Gradskog kulturnog središta u Metkoviću danas su predstavnici Agencije za investicije i konkurentnost održali radionicu o ulaganjima.

Na početku radionice gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan u prigodnom je govoru kazao da su investicije u Metkoviću potrebne, nakon čega su Dario Kobešćak i Marija Buljak iz Agencije za investicije i konkurentnost održali predavanja.

Dario Kobešćak rekao nam je da je cilj radionice prenjeti iskustva o ulaganjima i konkurentnosti s nacionalne razine na gradove i općine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Današnja tema ove radionice je predstavljanje naših usluga i dosadašnjih iskustava u privlačenju investitora. Željeli bismo s kolegama iz županije, odnosno, gradova i općina te regionalne razvojne agencije podijeliti svoja iskustva, predstaviti nove odredbe Zakona o poticanju ulaganja, Zakon o strateškim investicijskim projektima i prezentirati brošuru koju objavljujemo, katalog investicijskih mogućnosti koji, u principu, objavljuje projekte koji traže strateške partnere – rekao je Kobešćak.

1104_Agencija za investicije i konkurentnost 2Zainteresirani su tokom predavanja mogli čuti i što Agencija za investicije i konkurentnost nudi i koji oblik pomoći pruža, tko može ostvari pravo na poticaje prema Zakonu i poticanju ulaganja, kako se ispunjavaju obrasci i kome se dostavljaju te kako izračunati poticaje, čuti kako izgleda proces prijave i koje mogućnosti Zakon o strateškim investicijskim projektima pruža, kao i ključne informacije o Katalogu investicijskih projekata čije je 12. izdanje pripremi.

Govorilo se i o pripremi županijskih brošura o investicijskim projektima koje će AIK raditi u suradnji sa svakom županijom, pa tako i Dubrovačko-neretvanskom.

Marija Jeramaz

HAMAG-BICRO

Prijavite se na javni poziv za uspostavu i testiranje mentorskih mreža

Poziv je otvoren do 23. veljače 2023. godine, a prijave se podnose elektroničkim putem

Objavljeno prije

Jeste li iskusni stručnjak, poduzetnik ili menadžer koji je spreman pomoći u pružanju usluga mentorske podrške poduzetnicima u pokretanju i razvoju poslovanja? Prijavite se i postanite mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanjaOdabrani mentori ostvaruju pravo na naknadu za pruženu uslugu mentoriranja i svim će poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje Javni poziv za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – BOND 2.

Uspješnom uspostavom mreža mentora kao podrške postojećim i budućim poduzetnicima stvorit će se jedinstvena nacionalna mreža u Republici Hrvatskoj kao jedna od usluga za poduzetnike u okviru projekta BOND 2, koji okuplja 99 poduzetničkih potpornih institucija u RH, članica Mreže BOND. Prilika je to da poduzetnici iz cijele Hrvatske dobiju mogućnost sudjelovati u testiranju mreža mentora čime stvaramo pretpostavke za ravnomjeran regionalni razvoj.

Pozivaju se zainteresirani kandidati koji ispunjavaju kriterije Javnog poziva za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža BOND 2 kako bi postali mentori te na taj način pomogli u pružanju usluga mentorske podrške poduzetnicima i onima koji tek žele postati poduzetnici s ciljem:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
  • razvoja poduzetničkih vještina, kompetencija i inovacija poduzetnika
  • povećanja razine poduzetničke aktivnosti u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji
  • očuvanja i povećanja radnih mjesta koje stvaraju poduzetnici
  • internacionalizacije i rasta poslovanja

Područja mentoriranja i vrste mentorskih usluga

Mentorska mreža sastoji se od mentora okupljenih oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti. Mentorske mreže formirane su oko tri atributa mentora:

  1. Područje poslovne stručnosti (područja u kojima mentor posjeduje vještine i znanja, a stekao ih je formalnim obrazovanjem, cjeloživotnim učenjem i usavršavanjem).
  2. Sektor gospodarske djelatnosti (iskustvo rada u sektorima gospodarske djelatnosti tijekom karijere, poznavanje uzusa određenog poslovnog sektora iz prve ruke i ostvarene kontakte).
  3. Vrsta podrške (mentor savjetnik i/ili mentor za razvoj poslovanja)

Kriteriji i postupak odabira te prava i obveze mentora

Mentori koji sudjeluju u mentorskoj mreži mogu biti isključivo fizičke osobe. Postupak odabira mentora sastoji se od administrativne i kvalitativne provjere, a temeljem kriterija koji su navedeni u Javnom pozivu odnosno Uputama za prijavitelje za uspostavu i testiranje mentorskih mreža. Također, navedenim Uputama definirana su i prava i obveze mentora kao i naknade za usluge mentoriranja.

Prijave se zaprimaju najkasnije do 30 dana od dana objave poziva, odnosno do 23. veljače 2023. godine u 23:59 sati elektroničkim putem na adresu mreze.mentora@hamagbicro.hr.

Više detalja te Javni poziv možete pronaći klikom na poveznicu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije