Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

U srijedu radionica o ulaganjima Agencije za investicije i konkurentnost

Objavljeno prije

Foto: aik-invest.hr

Foto: aik-invest.hr

Pozivamo Vas na interaktivnu radionicu koja će se održati 11. travnja 2018. godine u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću (Galerija), s početkom u 14,00 sati.

Radionicu će održati Agencija za investicije i konkurentnost čija je svrha prenijeti iskustava u privlačenju i promociji ulaganja, pripremi odgovora na upite potencijalnih investitora, pripremi i realizaciji investicijskih projekata te pripremi istih za uključivanje u Katalog investicijskih projekata.

Prezentacija će se sastojati od tri dijela:

  • PRVI DIO – predstavljanje Agencije za investicije i konkurentnost te opis djelatnosti i pomoći koju pružaju kao i predstavljanje Zakona o poticanju ulaganja s konkretnim primjerima, koji su sektori podržani, tko može ostvari pravo na poticaje, kako se ispunjavaju obrasci i kome se dostavljaju, kako izračunati poticaje i slično.
  • DRUGI DIO – predstavljanje Zakona o strateškim investicijskim projektima, s konkretnim primjerima koje predmetni zakon obuhvaća, prijavi za iste, procesu koji slijedi nakon prijave i mogućnostima koje predmetni zakon pruža.
  • TREĆI DIO – obuhvaća Katalog investicijskih projekata, za koji je u pripremi 12. izdanje; cilj Kataloga, gdje se objavljuje, gdje se prezentira, koje institucije rade na njemu kao i konkretne upute u pripremi projekata, popunjavanju obrazaca i prijavi istih. U Katalogu trenutno ima 75 projekata iz 19 županija. U sklopu ovog dijela također će se govoriti o pripremi županijskih brošura koje će AIK raditi u suradnji sa svakom županijom i koje su već u pripremi.

Grad Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije