Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

SOCIJALDEMOKRATI

Posađeno preko tristo stabala na opožarenome području Predolca

Objavljeno prije

posumljavanje-sdp-2

Jučer su u akciji pošumljavanja održanoj pod geslom Šume za Metković, Metković za šume članovi GO SDP-a Metković sa svojim prijateljima i ljubiteljima prirode posadili više od tristo stabala u park šumi Predolac, podno gradskog groblja sv. Ivana u Metkoviću, na području koje je stradalo u velikom požaru 2012. godine.

Sudionici akcije su svjesni kako  je osim zdravstvene i estetske važnosti šuma, bitan njen utjecaj na razinu buke i stvaranje tla. Šume imaju važnu ulogu u sprečavanju nastajanja bujica, sprečavaju eroziju zemljišta, najbolji su i najjeftiniji filter za dobivanje pitke vode.

Uz dobru volju, ljubav prema prirodi, kratke odmore uz kavicu, akcija je uspješno privedena kraju. Poslije završetka akcije pošumljavanja sudionici su se počastili zdravim starim jelom purom i mlikom (jogurtom) te pitama i voćem.

GO SDP Metković zahvaljuje svima koji su odazvali akciji pošumljavanja te onima koji su pomogli u pripremi jela za sudionike akcije. Važno je istaknuti one koji su prepoznali važnost brige za prirodu te su potpomogli akciju svojim donacijama prije svega Šumariji Metković i tvrtki Karmel d.o.o Metković.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije