Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

U POJEZERJU UGROŽENI POLJSKI PUTOVI

Poplavne vode u Jezeru prijete poljskim putovima

Objavljeno prije

Foto: Ploče Online

Obilne kiše prouzročile su nemale probleme stanovnicima vrgorskog i pojezerskog područja, krška vrela izbacila su goleme količine vode koja polako otječe prema polju Jezero u kojemu će, kako se očekuje, razina vode još rasti.

Na sreću, za sada na području općine Pojezerje nisu ugroženi ljudi ni stambeni i gospodarski objekti. Prema riječima načelnika općine Pojezerje Bore Dominikovića poplavne vode su ponegdje do razine asfalta, a na nekim dionicama su 80 cm niže od razine prometnice Mali PrologPloče. Pod  vodom su povrtnjaci i nasadi jagoda. Štete će se procijeniti tek nakon otjecanja vode u Baćinska jezera, za nekoliko dana.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Najveće štete očekuju se na poljskim putovima u čije nasipe je općina Pojezerje uložila nemala sredstva. Nakon povlačenja vode sigurno je da će ih trebati nanovo nasipati i ravnati kako bi stanovnici lakše dolazili do svojih posjeda.

Pokazalo se također da propusti za vodu prema Crnom viru nemaju odgovarajuće kapacitete, iako brana i nasip imaju određenu ulogu.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Unatoč koroni (i sam načelnik je odradio izolaciju) i poplavama načelnik i suradnici marljivo realiziraju započete projekte i iniciraju druge, nove, kako bi se poboljšalo stanje komunalne infrastrukture, ali i život stanovnika.

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJA REDOVITO PODUPIRE POLJOPRIVREDNIKE

Župan Nikola Dobroslavić posjetio dolinu Neretve

Objavljeno prije

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić s kandidatom za zamjenika Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem posjetio je danas Pojezerje, Slivno i Opuzen u dolini Neretve gdje su u druženju s građanima otvorene brojne aktualne teme. Sustav navodnjavanja doline Neretve i obrana od zaslanjivanja poljoprivrednih površina županijski je projekt koji je Neretvanima u središtu pozornosti.

Po pitanju navodnjavanja županija je u proteklim godinama uložila višemilijunske iznose, no izgradnjom brane protiv zaslanjivanja poljoprivrednici očekuju i dodatni benefit, a to je bolji urod na njihovim poljoprivrednim površinama. Jednako tako, kroz razgovore o sinergiji turizma i poljoprivrede  potvrđena je važnost plasmana poljoprivrednih proizvoda na našem turističkom tržištu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja značajna sredstva i u izvanrednim situacijama koje su poljoprivrednicima najveći problem, a uz vremenske i klimatske neprilike urod valja zaštiti primjerice i od sredozemne voćne muhe za što redovito imaju potporu županije. Županu Dobroslaviću i saborskom zastupniku Bačiću u svojim su se sredinama priključili i kandidati za općinske načelnike – u Pojezerju Borislav Dominiković, u Slivnu Smiljan Mustapić, a u Opuzenu gradonačelnik Ivo Mihaljević.

ŽO HDZ-a
ubrovačko-neretvanske županije

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije