Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

U POJEZERJU UGROŽENI POLJSKI PUTOVI

Poplavne vode u Jezeru prijete poljskim putovima

Objavljeno prije

Foto: Ploče Online

Obilne kiše prouzročile su nemale probleme stanovnicima vrgorskog i pojezerskog područja, krška vrela izbacila su goleme količine vode koja polako otječe prema polju Jezero u kojemu će, kako se očekuje, razina vode još rasti.

Na sreću, za sada na području općine Pojezerje nisu ugroženi ljudi ni stambeni i gospodarski objekti. Prema riječima načelnika općine Pojezerje Bore Dominikovića poplavne vode su ponegdje do razine asfalta, a na nekim dionicama su 80 cm niže od razine prometnice Mali PrologPloče. Pod  vodom su povrtnjaci i nasadi jagoda. Štete će se procijeniti tek nakon otjecanja vode u Baćinska jezera, za nekoliko dana.

Najveće štete očekuju se na poljskim putovima u čije nasipe je općina Pojezerje uložila nemala sredstva. Nakon povlačenja vode sigurno je da će ih trebati nanovo nasipati i ravnati kako bi stanovnici lakše dolazili do svojih posjeda.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Pokazalo se također da propusti za vodu prema Crnom viru nemaju odgovarajuće kapacitete, iako brana i nasip imaju određenu ulogu.

Unatoč koroni (i sam načelnik je odradio izolaciju) i poplavama načelnik i suradnici marljivo realiziraju započete projekte i iniciraju druge, nove, kako bi se poboljšalo stanje komunalne infrastrukture, ali i život stanovnika.

OBAVIJEST

Ulica Jakova Gotovca privremeno zatvorena za promet

Objavljeno prije

Obavještavamo građane da će  danas 12. lipnja 2024. godine (srijeda) zbog izvođenja radova na rekonstrukciji TK mreže biti onemogućen promet ulicom Jakova Gotovca u periodu 10.00-14.00. Radovi će se izvoditi kod kućnog broja 41. Molimo građane za razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

GRAD METKOVIĆ

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije