Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PALIJATIVNA SKRB

Održane dvije edukativne radionice namijenjene socijalnim radnicima, medicinskom osoblju te članovima obitelji

Objavljeno prije

U sklopu projekta IMPHACT, baš na Dan zdravlja 07.04.2022., održane su dvije edukativne radionice palijativne tematike namijenjene socijalnim radnicima, medicinskom osoblju te članovima obitelji palijativnih pacijenata. Održane su u  Galeriji GKS-a Metković, a predavači su bili prof. dr. sc. Marijana Braš, prim. dr. med. i prof. dr. sc. Veljko Đorđević, prim. dr. med. sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Kroz dio namijenjen struci ponovljeni su osnovni koncepti o palijativnoj skrbi, istaknute važnosti interdisciplinarnog tima te dobrih komunikacijskih vještina. Kroz primjere dobre prakse i svoja iscrpna predavanja još jednom su nas podsjetili da je važno da palijativna skrb bude usmjerena na osobu, biološki, psihološki, socijalno i duhovno,a ne na dijagnozu.

Svrha radionice za članove obitelji pacijenata koji boluju od neizlječivih bolesti je bila pripremiti ih što trebaju znati o palijativnoj skrbi,kome se obratiti i kako komunicirati s oboljelim i obitelji. Kroz iznošenje osobnih iskustava u sudionicima su bili vrtlozi emocija, ali upravo ovakve radionice i služe da prepoznamo emocije i naučimo se nositi s njima.

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije