Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

PALIJATIVNA SKRB

Održane dvije edukativne radionice namijenjene socijalnim radnicima, medicinskom osoblju te članovima obitelji

Objavljeno prije

U sklopu projekta IMPHACT, baš na Dan zdravlja 07.04.2022., održane su dvije edukativne radionice palijativne tematike namijenjene socijalnim radnicima, medicinskom osoblju te članovima obitelji palijativnih pacijenata. Održane su u  Galeriji GKS-a Metković, a predavači su bili prof. dr. sc. Marijana Braš, prim. dr. med. i prof. dr. sc. Veljko Đorđević, prim. dr. med. sa Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Kroz dio namijenjen struci ponovljeni su osnovni koncepti o palijativnoj skrbi, istaknute važnosti interdisciplinarnog tima te dobrih komunikacijskih vještina. Kroz primjere dobre prakse i svoja iscrpna predavanja još jednom su nas podsjetili da je važno da palijativna skrb bude usmjerena na osobu, biološki, psihološki, socijalno i duhovno,a ne na dijagnozu.

Svrha radionice za članove obitelji pacijenata koji boluju od neizlječivih bolesti je bila pripremiti ih što trebaju znati o palijativnoj skrbi,kome se obratiti i kako komunicirati s oboljelim i obitelji. Kroz iznošenje osobnih iskustava u sudionicima su bili vrtlozi emocija, ali upravo ovakve radionice i služe da prepoznamo emocije i naučimo se nositi s njima.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije