Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRAD METKOVIĆ

Održana svečana prisega sudaca porotnika Općinskoga suda u Metkoviću

Objavljeno prije

U prostorijama Grada Metkovića danas je upriličena svečana prisega sudaca porotnika Općinskog suda u Metkoviću.

Naime, Županijska skupština je na 8. sjednici, održanoj 4. svibnja, donijela Rješenje o imenovanju sudaca porotnika, kojim su u skladu s člankom 119. Zakona o sudovima imenovani suci porotnici Općinskoga suda u Metkoviću, a po prijedlogu predstavničkih tijela lokalne samouprave i mišljenju Suda.

Svečanu su tako danas prisegnuli Petar Bezer, Blagotvor Grgurinović, Anto Miškić, Miro Popović i Marinko Vukojević.

Kako je prije same prisege istaknuo viši savjetnik u Odsjeku za upravno-pravne poslove, društvene djelatnosti i opće poslove Grada Metković Mojmir Vladimir, funkcija suca porotnika vrlo je važna u pravnom sustavu RH kao glas javnosti u sustavu. Stavovi sudaca porotnika, temeljeni na njihovom životnom iskustvu, poštenju, značaju i logici, pomažu profesionalnim sucima kod donošenja odluka u sudskom vijeću. Suci profesionalci uvažavaju životno i iskustveno mišljenje porotnika, a porotnici prihvaćaju pravnu i činjeničnu argumentaciju sudaca profesionalaca te u toj simbiozi doprinose približavanju pojmova ‘pravo’ i ‘pravda’ u pravnom sustavu Republike Hrvatske.

Svečanoj prisezi nazočili su i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić i zamjenik gradonačelnika Metkovića Robert Doko, koji je novim sucima porotnicima Općinskoga suda u Metkoviću zaželio mnogo uspjeha u radu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

RONILAČKA EKO AKCIJA

Održana druga akcija čišćenja korita Neretve kod Metkovića

Objavljeno prije

Foto: Marin Veraja/Foto-studio Veraja

Športsko ronilački eko klub Delta 5 u subotu je organizirao drugu eko akciju čišćenja korita Neretve. Tom prilikom je 50-ak ronioca iz cijele regije, uz potporu članova JVP i DVD Metković te HGSS-a, čistilo dno rijeke Neretve, pretežno oko Lučkog mosta gdje se održavaju skokovi u Neretvu.

Akcijom je rukovodio predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza, Kamilo Čuljak, a podršku su dali i gradonačelnici Metkovića i Opuzena, Dalibor Milan i Ivan Mataga.

Uz članove ŠREK Delta 5 iz Metkovića u akciji su sudjelovali ronilački klubovi: HVIDRA Split, Crveno jezero Imotski, Leut Blace, Mostar, Dubrovnik, Periska Ploče, Seuh Mostar, Neum i Mornar Split.

Foto: Marin Veraja/Foto-studio Veraja

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije