Ostanimo u kontaktu

„Neretvanska baština“

Održana radionica Divine Nature „Neretvanska baština“

Objavljeno prije

ekologija_neretva

Riječ je o projektu kojega sufinancira Program malih darovnica u okviru Projekta upravljanja Neretvom i Trebišnjicom, koju provode Hrvatske vode. Projekt «Neretvanska baština» bavi se problematikom predstavljanja i promocije kulturno povijesnih i prirodnih bogatstava područja donjeg toka rijeke Neretve te su osnovni ciljevi projekta informiranje lokalne javnosti o važnosti očuvanja prirodnih vrijednosti te inovativna promidžba kulturno povijesnog nasljeđa, istaknula je predsjednica Divine Nature, Meri Rogošić.

Kroz stručna izlaganja, radionica je obrađivala problematiku zašite i očuvanja prirodne baštine delte Neretve i Malostonskog zaljeva s predloženim modulima održivog razvoja u područjima poljoprivrede i turizma. Upravo očuvanost prirodnih bogatstava delte Neretve i Malostonskog zaljeva predstavljaju podloge održivom razvitku zajednice te daju smjernice održivom lokalnom razvoju različitih ljudskih djelatnosti.

Prenosi Stanislav Soldo / dubrovacki.hr

Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije