Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

„Neretvanska baština“

Održana radionica Divine Nature „Neretvanska baština“

Objavljeno prije

ekologija_neretva

Riječ je o projektu kojega sufinancira Program malih darovnica u okviru Projekta upravljanja Neretvom i Trebišnjicom, koju provode Hrvatske vode. Projekt «Neretvanska baština» bavi se problematikom predstavljanja i promocije kulturno povijesnih i prirodnih bogatstava područja donjeg toka rijeke Neretve te su osnovni ciljevi projekta informiranje lokalne javnosti o važnosti očuvanja prirodnih vrijednosti te inovativna promidžba kulturno povijesnog nasljeđa, istaknula je predsjednica Divine Nature, Meri Rogošić.

Kroz stručna izlaganja, radionica je obrađivala problematiku zašite i očuvanja prirodne baštine delte Neretve i Malostonskog zaljeva s predloženim modulima održivog razvoja u područjima poljoprivrede i turizma. Upravo očuvanost prirodnih bogatstava delte Neretve i Malostonskog zaljeva predstavljaju podloge održivom razvitku zajednice te daju smjernice održivom lokalnom razvoju različitih ljudskih djelatnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Prenosi Stanislav Soldo / dubrovacki.hr

Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije