Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GKS METKOVIĆ

Održana prezentacija Programa društveno poticajne stanogradnje (POS) u Metkoviću

Objavljeno prije

U organizaciji Grada Metkovića i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) jučer je u Gradskome kulturnom središtu Metković održana prezentacija Programa društveno poticajne stanogradnje (POS) Metković.

Uvjete, mjerila, mogućnosti kreditiranja i prednosti koje donosi kupnja stana prema programu društveno poticane stanogradnje prezentirale su predstavnice APN-a Emina Lukin Galaso i Marina Matković, a uz nazočnost gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana  te voditeljice Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU Grada Metkovića Sande Tomić.

Program POS-a pokrenut je s ciljem da se građanima Republike Hrvatske omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih, a provodi se izgradnjom stanova, odnosno stambenih zgrada, organiziranom tako da se ostvaruje svrhovito korištenje javnih i drugih sredstava za pokriće troškova, osigurava povrat tih sredstava, omogućuje prodaja stanova uz obročnu otplatu pod pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate te omogućuje davanje u najam izgrađenih stanova uz mogućnost otkupa istih.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pogodnosti uvjeta Programa POS-a u odnosu na tržišne su prednosti vezane uz kreditnu liniju te prednosti vezane uz cijenu m². Kreditna linija programa POS-a omogućuje korištenje kredita bez jamaca, uz prosječnu kamatnu stopu manju od 1,8 %, minimalne popratne troškove, s rokom otplate do 30, odnosno 31 godine, u slučaju korištenja 1 godine počeka, dok maksimalna cijena stana iznosi cca 1.350 € po  m² korisne površine stana.

Podsjetimo, Grad Metković je objavio Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova POS-a, a kako bi se utvrdila Lista reda prvenstva, koja je ujedno i prvi korak u kupnji stana.

„Prema Zakonu o POS-u pravo na prijavu na Javni poziv imaju svi državljani Republike Hrvatske, s prednošću onih koji nemaju riješeno stambeno pitanje, odnosno, ako uopće nemaju riješeno stambeno pitanje ili ako imaju stan, ali im je isti neodgovarajući. Danas je u Metkoviću održana predprezentacija, gdje nam je važno utvrditi interes kandidata, a nakon toga idu daljnje radnje. Broj ljudi koji je nazočio današnjoj prezentaciji je bio zaista velik, ali važno je da se prijave na Javni poziv koji je raspisao Grad Metković, a kako bi se utvrdila lista prvenstva prema kojoj će se vršiti i projektiranje stanova“, kazala je Lukin Galaso.

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kupnju stanova POS-a u Gradu Metkoviću otvoren je do 30. rujna, a detalji i uvjeti se nalaze na poveznici., javlja Metkovic.hr.

AGLOMERACIJA GRADA METKOVIĆ

Počinju radovi u Ulici Svetog Franje Asiškog

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da započinju radovi u Ulici Svetog Franje Asiškog, koji su sastavni dio projekta Aglomeracija Metković.

Radovi će se započeti u nedjelju, 29.01.2023. a za vrijeme izvođenja radova promet navedenom dionicom će biti otežan.

Molimo građane da koriste alternativne pravce kretanja preko Ulice Ljudevita Gaja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Navedeni radovi će trajati 1 dan.

– Zahvaljujemo Vam na do sada iskazanoj podršci, te molimo za strpljenje tijekom odvijanja svih aktivnosti na projektu Aglomeracije Metković, – stoji u priopćenju izvođača radova, tvrtke COMSA.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije