Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Odličan uspjeh metkovskih ugostitelja na međunarodnom festivalu ‘Grand Gourmet’ u Splitu

Objavljeno prije

Učenici Srednje škole Metković i ove su godine postigli veliki uspjeh na međunarodnom festivalu Grand Gourmet, u sklopu kojeg se odvija individualno natjecanje konobara, barmena, barista te natjecanje ugostiteljskih objekata (restorana i konoba) kao timsko natjecanje konobar-kuhar.

Individualna natjecanja su zamišljena kao mogućnost prezentacije vještina i kompetencija konobara, barista i barmena, dok je posebnost timskog natjecanja zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za 4 osobe i konobara koji ista jela poslužuju. Sinoć je završilo deveto izdanje međunarodnog natjecanja konobara, barmena, barista i restorana Grand Gourmet 2023. koje se održalo od 14. – 18.studenog u hotelu Le Meridien Lav u Splitu.

Naša Srednja škola Metković natjecala se u tri discipline i u svakoj je dobila neku medalju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Stjepan Krtalić i Mario Veraja osvojili su zlatnu medalju i pehar za prvo mjesto u disciplini sinkronizirano posluživanje koktela, a mentor im je bio Rade Nikoletić. Stjepan Krtalić je sudjelovao i u pripremanju short drink – kratkog koktela te osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Lorena Glavinić i Antonio Mioč predstavljali su nas u disciplini Chef s table i osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju, a mentori su im bili Dana Paponja i Rade Nikoletić. Lorena Glavinić je još dobila i srebrnu medalju za drugi najbolji desert na natjecanju.

Sveznalica 7400xXpx

Na ovom međunarodnom natjecanju sudjelovalo je oko petnaest različitih domaćih i inozemnih škola.

MEDICINSKI FAKULTET U RIJECI

Marin Talajić dobio Dekanovu nagradu za izvrsnost

Objavljeno prije

Marin Talajić, student pete godine Medicinskog fakulteta u Rijeci dobio je Dekanovu nagradu za izvrsnost. Još jedan dokaz da učenici gimnazije Metković pristižu zavidne rezultate na željenim fakultetima.

Marin se inače od rane mladosti bavi raznim sportovima, nogometom, trčanjem polumaratona, veslanjem na Maratonu lađa za ekipe Crnog puta i Komina, a trenutno aktivno igra nogomet u  klubovima Primorsko-goranske županije.

Čestitamo!

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije