Ostanimo u kontaktu

NEZAPOSLENIMA TREBA OMOGUĆITI ZAPOŠLJAVANJE

Objavljeni natječaji za zapošljavanje na području doline Neretve

Objavljeno prije

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je 27 natječaja za nova radna mjesta na području gradova Metković, Ploče i Opuzen ta za općinu Slivno.

U tih 27 natječaja poslodavci traže 18 radnika u Metkoviću, tri u Pločama, pet u Opuzenu i u  Slivnu sedam, od toga pet u sustavu javnih radova.

Ukupan broj radnika koje traže poslodavci daleko je manji nego prije godinu i više dana, što i nije čudno s obzirom na pandemiju, zatvaranje ugostiteljskih objekata na području DNŽ, smanjenje drugih poslovnih aktivnosti i slično.

U Metkoviću poslodavci  trebaju samo djelatnika s viskom stručnom spremom, ostalo su potrebe za zapošljavanje građevinskih djelatnika ,strojobravara, za izradu PVC stolarije, električari, auto serviseri i druga zanimanja.

U proteklom razdoblju bilo je zamjetno višemjesečno ponavljanje natječaja za određena zanimanja, što je bio jasan dokaz da takvih zanimanja ili nije bilo ili kandidati nisu bili zainteresirani za određene poslove.

Problem nezaposlenosti prisutan je u cijeloj zemlji, i nije samo specifičnost doline Neretve. Međutim, takvo stanje trebalo bi mijenjati što je prije moguće, prije svega zbog zaustavljanja iseljavanja i zasnivanja novih obiteljskih zajednica i jačanja nataliteta. To je ključna zadaća gospodarskih subjekata, države i jedinica lokalne samouprave.

APSOLUTNA POBJEDA U PRVOM KRUGU

Dalibor Milan zahvalio građanima na potpori: blizu 10 vijećnika i pobjeda od 60% glasova birača – prvi su neslužbeni rezultati

Objavljeno prije

Dalibor Milan  večeras je zakoračio u novi mandat na čelu grada Metkovića, sa zamjenikom Robertom Dokom.

Po prvim neslužbenim rezultatima Milan je osvojio 60 posto glasova za mjesto gradonačelnika te blizu 10 vijećničkih mjesta, što je dosad najbolji rezultat HDZ-a u gradu Metkoviću.

Čestitamo Daliboru Milanu i Robertu Doki i donosimo pobjedničku izjavu…

Po prvim neslužbenim rezultatima za župana DNŽ Nikola Dobroslavić (40%) i Božo Petrov (21%) idu u drugi krug.

Gradsko vijeće Grada Metkovića podijeljeno je na listu HDZ-a sa 52%, Mosta 30% i listu Maše Plećaš Gabrić sa 8%.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije