Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

NEZAPOSLENIMA TREBA OMOGUĆITI ZAPOŠLJAVANJE

Objavljeni natječaji za zapošljavanje na području doline Neretve

Objavljeno prije

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je 27 natječaja za nova radna mjesta na području gradova Metković, Ploče i Opuzen ta za općinu Slivno.

U tih 27 natječaja poslodavci traže 18 radnika u Metkoviću, tri u Pločama, pet u Opuzenu i u  Slivnu sedam, od toga pet u sustavu javnih radova.

Ukupan broj radnika koje traže poslodavci daleko je manji nego prije godinu i više dana, što i nije čudno s obzirom na pandemiju, zatvaranje ugostiteljskih objekata na području DNŽ, smanjenje drugih poslovnih aktivnosti i slično.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

U Metkoviću poslodavci  trebaju samo djelatnika s viskom stručnom spremom, ostalo su potrebe za zapošljavanje građevinskih djelatnika ,strojobravara, za izradu PVC stolarije, električari, auto serviseri i druga zanimanja.

U proteklom razdoblju bilo je zamjetno višemjesečno ponavljanje natječaja za određena zanimanja, što je bio jasan dokaz da takvih zanimanja ili nije bilo ili kandidati nisu bili zainteresirani za određene poslove.

RENT-A-CAR M 740

Problem nezaposlenosti prisutan je u cijeloj zemlji, i nije samo specifičnost doline Neretve. Međutim, takvo stanje trebalo bi mijenjati što je prije moguće, prije svega zbog zaustavljanja iseljavanja i zasnivanja novih obiteljskih zajednica i jačanja nataliteta. To je ključna zadaća gospodarskih subjekata, države i jedinica lokalne samouprave.

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije