Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

POLJOPRIVREDNA SAVJETODAVNA SLUŽBA

Obavijest maslinarima i proizvođačima mandarina!

Objavljeno prije

maslina

Obavijest maslinarima!

Sveznalica 7400xXpx

Nakon provedene rezidbe na maslinama je nužno provesti preventivnu mjeru zaštite protiv infekcije i širenja bakterijskog raka (Pseudomonas syringae pv. Savastanoi) te uzročnika paunovog oka (Spilocaea oleagina). Razvoju paunovog oka osobito pogoduje vlažno vrijeme.

Za zaštitu u RH registrirani su pripravci na osnovi bakra, trgovačkog naziva: Neoram WG, Nordox 75WG, Cuprablau Z Ultra.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Navedenim pripravcima je moguće dodati Bijelo ulje ili Mineralno svjetlo ulje radi suzbijanja prezimljujućih oblika štitastih uši (uzročnika čađavice).

U maslinicima gdje nije napravljena jesenska zaštita od uzročnika paunovog oka, a osobito u onima gdje su vidljivi simptomi zaraze paunovim okom prilikom tretiranja prednost pripravcima: Nativo 75 WG, Difcor ili Stroby WG.

Tretiranje obaviti po mirnom vremenu uz dovoljan utrošak tekućine sukladno uputama proizvođača.

Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na pravilan način.

Neretvanska mandarina

Obavijest proizvođačima mandarina!

Nakon obavljene rezidbe a prije kretanja vegetacije uputno je provesti preventivnu mjeru zaštite nasada mandarina od bakterijskih i gljivičnih oboljenja.

Za tu namjenu u RH registrirani su pripravci na osnovi bakra, trgovačkog imena: Neoram WG, Nordox 75 WG, Champion, Bordoška juha, Cuprocaffaro50 WP.

Radi suzbijanja prezimljujućih oblika štitastih uši, lisnih uši i grinja bakrenom pripravku je moguće dodati mineralno ulje (Bijelo ulje ili Mineralno svijetlo ulje).

Tretiranje obaviti prema uputama na etiketi po mirnom vremenu uz dovoljan utrošak škropiva!

Podaci o registriranim SZB u RH vode se u Fitosanitarnom informacijskom sustavu (FIS) dostupnom na web adresi: http://fis.mps.hr/trazilicaszb/.

Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH. Sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida NN 14/14 svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način!

Ivana Tomac Talajić dipl. ing. agr.
e-mail:ivana.tomac.talajic@savjetodavna.hr

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Održane radionice ‘Poduzetnik na YouTube-u: Kako privući pažnju?’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije održao je seriju besplatnih predavanja na temu Poduzetnik na YouTube-u: Kako privući pažnju?

Predavanja su održana u Pločama, Veloj Luci te u Dubrovniku. Predavanje organizirano u Veloj Luci održano je u suradnji sa Poduzetničkim inkubatorom Vela Luka.

Sveznalica 7400xXpx

Na predavanjima je Leo Gamboc, snimatelj, editor i manager Youtube kanala Log House polaznicima približio polaznicima:

∞ Koje su mogućnosti YouTube-a?

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

∞ Kako zaraditi objavama videa?

∞ Kako funkcionira algoritam i kako mu se prilagoditi?

∞ a sve to, uz konkretne primjere i studiju slučaja uspješnog youtube kanala

Predavanja su organizirana s ciljem poticanja pozitivne poduzetničke klime na području županije, a Centar za poduzetništvo stoji na raspolaganju poduzetnicima vezano za praćenje u procesu razvoja koncepta njihovog poslovanja.

Pozivamo Vas da se prijavite za primanje obavijesti o planiranim radionicama i otvorenim natječajima prijavom na poveznici. Također, na raspolaganju smo za informiranje i savjetovanje putem telefona 020/418-401, maila czp@czp.hr ili osobno na adresi Vukovarska 16, 4.kat.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije